• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Корнелия Нинова: БСП е готова да подкрепи онези закони за Шенген и Плана за възстановяване и развитие

Корнелия Нинова: БСП е готова да подкрепи онези закони за Шенген и Плана за възстановяване и развитие

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ Корнелия Нинова каза, че това, което се случва в момента в държавата с наводненията е като филм на ужасите. „Едно и също нещо се повтаря с един и същи резултат. Това вече трябва да спре. Тези наводнения не са само по вина на дъжда."

Тя добави, че природата не може да бъде спряна, но открои четири проблема, които са „спомогнали" за трагедията в Бургаско - язовирите, реките, горите и кражбите.

Днес министър-председателят Николай Денков призна в парламента, че два язовира над Царево са прелели. В България има над 6800 язовира, от които над 4000 са общински, обаче общините нямат средства да ги поддържат. Има и такива, за които не се знае кой пък трябва да ги поддържа. Необходим е контрол над язовирите, защото сега се раздават на концесии на частници, които само искат да трупат пари от тях, коментира Нинова.

По думите ѝ 315 речни корита са за почистване, като до края на годината държавата е финансирала почистването на едва 10. Сред другите проблеми Нинова изтъкна още безконтролната сеч на горите и като цяло корупцията в държавата.

„Ето защо ние предлагаме законодателни промени още от януари 2022 г. Все още нито един от тези закони не е мръднал, затова пак ще ги внеса в Народното събрание", категорична бе Корнелия Нинова.

Тя посочи още, че БСП е готова да подкрепи онези закони, които са важни за България - Шенген и ПВУ.

Това, което е разумно за европейското развитие на България, ще го подкрепим. Имаме резерви към Закона за КПКОНПИ, защото там спорът е как да си разделят властта в сглобката, каза тя.

На въпрос за военния конфликт в Украйна, Нинова смята, че и двете замесени страни „помпат войната", и за пореден път призова да се търси мирен изход.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.