• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България, смята Корнелия Нинова

Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България, смята Корнелия Нинова

/КРОСС/ Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България, заяви в предаването "Денят започва" на БНТ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Според Нинова, ако това Народно събрание не успее да излъчи нов кабинет след одобрения вот на недоверие към настоящото правителството, отиването на предсрочни избори ще доведе до липсата на действащ парламент, който да подготви и гласува бюджета за следващата година. Чакат ни тежка есен и зима, смята тя. 

„Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове и за икономически интереси", посочи още вицепремиерът в оставка. По думите ѝ кабинетът се е справил добре с мерките, предприети към най-уязвимите групи хора в условия на криза. 

По темата за военния конфликт в Украйна Корнелия Нинова отново увери, че България не изнася оръжие за там. „България не е изнесла и един патрон за Украйна", каза още тя и посочи, че България изнася оръжия и боеприпаси за други държави, но не може да контролира какво те правят с тях. 

Нинова посочи още, че темата за европейската интеграция на Република Северна Македония е била използвана у нас за вътрешнополитически цели, най-вече от „Има такъв народ" и ГЕРБ-СДС, както и че френското председателство е имало едновременно добри, но и неприемливи предложения. 

„Продължаваме Промяната" да не вярват на мимикрията на Бойко Борисов", каза още Корнелия Нинова по темата. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Махайте се.

26.06.2022 14:48:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.