• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Нинова: Не партиите, а институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите

Нинова: Не партиите, а институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите

/КРОСС/ Основните въпроси, които стоят пред страната ни, са от компетенциите на депутатите като членове на институция, а не като партийни представители, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта си на откриването на 48-ото Народно събрание.

"И днес не партиите, а ние институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите, можем ли да осигурим хоризонт за развитие, а на народа сигурност и добруване. Това е институционален въпрос, а не толкова тясно партиен. Можем, ако всяка власт поеме отговорност", каза още Нинова.

То открои четири приоритета, които очакват вниманието на народните представители. „Първо - благосъстоянието на българския народ. Второ - финансова стабилност и развитие на икономиката. Трето - безкомпромисна борба с корупцията. И четвърто - гарантиране на мир за българския народ и защита на неговото достойнство", изреди Нинова.

Тя изброи и "бързи решения на кризите", които предлагат от БСП: „Таван на цените, увеличение на доходите, подкрепа на държавата за енергийно бедните, работещи бедни, млади семейства, възрастни хора. Внасяме законопроекти за две тарифи, „енергийно бедни" като понятие, таван на цени на ток, парно, вода и газ, увеличение на минималната работна заплата на 850 лв., необлагаем минимум в рамките на прага на бедност от 504 лв., освобождаване на млади, до 26 години, от данък върху първите им доходи, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, безплатни лекарства за деца до 14 години и безплатни учебници за ученици, преизчисляване на пенсиите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.