• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нинова: Всичко, освен връщане на мандата, означаваше да продължим управлението на Борисов

Нинова: Всичко, освен връщане на мандата, означаваше да продължим управлението на Борисов

/КРОСС/ Всичко, което беше чуто и изнесено в Комисията по ревизия на управлението на Борисов, може да даде резултат единствено, ако получи инстутиционалната позиция - прокуратура и съд. Това заяви в "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Тези процеси трябва да се доведат докрай по реда и правилата, които съществуват в държавата - а това е прокуратура, разследване, евентуално обвинителен акт и присъди", подчерта тя.

Нинова отбеляза, че част от информацията, изнесена в комисията е била потресаваща и ако това е вярно, трябват много сериозни и крути мерки.

Нинова отказа да назове име и да потвърди дали има хора от БСП в кабинета, който се очаква утре президентът Радев да обяви.

На въпрос защо върнаха мандата за съставяне на правителство лидерът на БСП подчерта, че са обсъдили всички варианти.

"Във всички варианти, освен този да върнем мандата, означаваше да продължим управлението на Борисов, да закрепим модела, срещу който 4 години последователно се борим. Първият вариант беше да вземем мандата, да бавим и да се опитаме да правим консултации. При положение, че трите нови партии предварително и категорично заявиха, че не биха подкрепили такъв кабинет, тези консултации бяха обречени. Бавенето на процеса просто да покажем, че можем, че имаме хора, означаваше през това време да управлява кабинетът Борисов", заяви Корнелия Нинова.

И поясни, че ако са направили правителство и са го внесли в парламента, е имало сериозен риск такъв кабинет да бъде подкрепен от ГЕРБ, което означава, че би било в ръцете на ГЕРБ като мнозинство. Няма как да водиш битка за разграждане модела ГЕРБ, ако зависиш от тези гласове. По думите на Нинова шансът за правителство е бил във втория мандат. Те са заявили принципна подкрепа за Слави Трифонов.

Две са логичните обяснения според лидера на БСП защо в този парламент не можа да се създаде единна линия срещи модела ГЕРБ: "Едното е от егоцентризъм на лидерите, от тяснопартиен интерес, от мислене нека сега отидем на избори да вземем повече гласове, за да имаме повече сила в следващия парламент. Това беше грешка, това ще са 5-6 загубени месеци за България в тежка криза. Другото е нещо, което не знаем - може би нещо скрито, някакви други договорки."

На въпрос ако при предстоящите предсрочни избори се стигне до същата ситуация, какво ще последва, Нинова изрази надежда, че емоциите ще се тушират, да надделее разумът, защото трети избори биха били пагубни за държавата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.