• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нинова: Държавата да освободи бизнеса от такса смет

Нинова: Държавата да освободи бизнеса от такса смет

/КРОСС/ Правителството задълбочава кризата във всички посоки, вместо да я решава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова посочи, че с действията си кабинетът задълбочава социално-икономическата криза.

"Предлагахме спешни краткосрочни и дългосрочни мерки. Имахме свой алтернативен план за икономиката", заяви лидерът на БСП.

Нинова допълни, че обещаните пари за бизнеса още не са получени.

"Това означава почти година закъснение от първата криза. Докато в Европа се взеха мерки от правителства и държавници още на втората седмица. 30 % от малките фирми вече са фалирали. Много фирми, които продължават да работят отчитат намаляване на оборотите си с до 50 %. Какъв е ефектът от това? Една тема, която е изключително важна за нашата партия, а мисля и за всички. Завършихме 2020 г. с 400 хил. нови безработни", коментира Нинова.

Тя призова управляващите да освободят бизнеса от такса смет и добави, че те вече дори не искат помощ от държавата, а да бъдат освободени от данъци за времето на кризата.

Нинова поиска бизнесът да бъде освободен и от такса сгради.

"Настояваме да се вземе централно решение да не се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса смет. Те не работят, те са затворени. Не произвеждат смет, но имат продължаващи задължения", каза тя.

Лидерът на БСП поясни, че предложението им е за периода, в който фирмите са били затворени и не работят, но и в бъдеще за периода, в който няма да работят.

Нинова поиска още да се отвори държавният резерв и да се освободят стоки от резерва за пазара.

"Те ще бъдат на по-ниски цени, защото резервът не работи на печалба и не прави търговия. Резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти. Така ще се помогне и на тяхната ликвидност. Разбира се, да не отварят резерва, за да си правят далавери. Знаем какво се случва, когато се пипа там недобросъвестно", поясни тя и подчерта, че предложението им е в подкрепа на българските граждани без работа, на българските производители и българското и родното производство.

Попитана дали я удовлетворява разследването на снимките на Борисов, Нинова каза, че не е удовлетворена от него, защото то не е дало достатъчно отговори на въпросите на обществото.

Корнелия Нинова отговори и на въпрос как БСП смята да работи с Иван Гешев, ако дойде на власт.

"Как смятаме да работим? Все пак уважаваме разделението на властите. Когато спечелим изборите и управляваме, има изпълнителна власт, която да си върши работата. Има съдебна, която очакваме да си върши работата. Многократно сме правили предложения и да приложим законодателни промени, които да гарантират съдебен контрол върху онези актове на главния прокурор, които са извън съдебен контрол", каза Нинова.

По отношение на номинациите в БСП за кандидати за народните представители за предстоящия парламентарен вот, Нинова заяви, че е твърде рано кой къде ще води.

"В момента текат номинациите от основните партийни организации. Конференции започнаха на някои места. Имаме срок това да стане до края на месеца", уточни още лидерът на партията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ивайло

БСП ще победи ГЕРБ на следващите избори. Корнелия разчисти партията, събра кадърни млади хора около нея и ще стане следващия министър председател на страната. Вижда се, че БСП е единствената опозиция на ГЕРБ. Останалите партии само се боричкат, докато истинската им цел е да се коалират с Борисов. Направих си труда да прочета програмата на БСП Визия за България. Вътре има страхотни предложения. Дано да успеят да ги реализират. Успех на БСП!

27.01.2021 21:57:32

Анонимен

Тази изобщо не знае какво съдържа такса смет.Ало,влизай в час бързо,такса смет е за почистване на булеварди,площади и обществени места,не е само за тоалетната хартия от кенефа.

27.01.2021 09:01:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.