• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Концептуалният едноместен автомобил Nissan Ariya (Видео)

Концептуалният едноместен автомобил Nissan Ariya (Видео)

/КРОСС/ Nissan разкри високопроизводителен проект за проучване, разработка и демонстрация на това как изцяло електрическият задвижващ механизъм на Nissan Ariya за сериен автомобил може да бъде използван в шасито на едноместна състезателна кола по поръчка.

Концепцията беше представена на събитието Nissan Futures от Алфонсо Албайса, старши вицепрезидент на Nissan за глобален дизайн, и Хуан Мануел Хойос, генерален мениджър на глобалния маркетинг на Nissan за марка и ангажираност.

Албайса сподели - „Когато започнахме да оформяме нашата дългосрочна визия за Nissan Ambition 2030, ние продължихме да надграждаме нашия вечен японски футуризъм. Сега черпим вдъхновение от японските думи shun, която означава да бягам бързо и без усилие, и sho, която означава да се извисявам със сила и грация. Концепцията за едноместен автомобил Ariya е перфектният израз на този нов език. Използването на EV задвижването на Ariya в пакет, вдъхновен от моторни спортове, позволи на нашия международен екип да улови това ново усещане за скорост, технология и артистичност."

Дизайнерските знаци от изцяло новия електрически SUV на Nissan - Ariya могат да се видят и в едноместната концепция на Ariya. В предната част на автомобила е електрифицирано и осветено „V" движение, познато от сегашния език за дизайн на серийни автомобили на Nissan.

В страничен изглед вдъхновението е взето от течните и ефективни повърхности на Ariya, преувеличени до максимум в въглеродните влакна. Като цяло, Nissan Ariya Single Seater Concept описва форма, която, както и при Ariya, изглежда сякаш е оформена от самия въздух.

Участието на Nissan в Световното първенство на ABB FIA Formula E също изигра ключова роля за вдъхновението на Nissan Ariya Single Seater Concept. Nissan се състезава в изцяло електрическия световен шампионат, за да донесе вълнението и забавлението на електрическите превозни средства с нулеви емисии на глобалната публика и да бъде на върха на изследванията и дизайна на EV.

„Nissan се състезава във Формула E не само заради надпреварата с конкуренцията, но и за да подкрепи разработването на завладяващи електрически превозни средства за клиентите" - каза Томазо Волпе, глобален директор по моторни спортове на Nissan - „Концепцията на Nissan Ariya Single Seater изследва комбинацията от изцяло електрическо задвижване, двойни двигатели и революционна система за задвижване на всички колела на Ariya с чисто едноместно състезателно шаси - мощна демонстрация на това колко вълнуващи могат да бъдат електрическите превозни средства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.