• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Проф. Александър Маринов: Политическата криза не може да се реши нито на "Дондуков" 1, нито на "Дондуков" 2

Проф. Александър Маринов: Политическата криза не може да се реши нито на "Дондуков" 1, нито на "Дондуков" 2

/КРОСС/ Има проблем в това отношение, но в случая трябва да търсим телето под кравата, а не под вола. Правителството не се меси в изборите да облагодетелства или да атакува някоя от партиите, участващи в изборите. Това каза за Bulgaria ON AIR председателят на Стратегическия съвет към държавния глава и съветник на премиера Гълъб Донев - проф. Александър Маринов

„Някои от партиите се опитват да наместят правителството в изборите. Те са решили, че чрез критики и атаки срещу служебното правителството ще могат да си правят предизборната кампания. И обвиненията, че правителството се меси, са изсмукани от пръстите. В началото на миналата седмица избухна огромен шум за това как правителството иска да попречи на влизането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, но всички се изясни и стана ясно, че имаме някои неточности по проекта, който е внесен от предишното правителство. Бяха коригирани. И тези люде млъкнаха. След това си измислиха тезата, че правителството иска да сключва нов договор с "Газпром", имаше дори протести. Стана ясно, че правителството няма нито намерение, нито възможност да го направи", добави проф. Маринов.

"Да не стане така, че пак да се наложи да се прави ново служебно правителство и пак да излезе виновен президентът, който му се било усладило да управлява със служебни правителства. Има обвинения, че президентът иска да прави президентска република. Трябва да стъпим на някакви факти - да е заявил такова нещо, да е подел някаква инициатива. Това са едни измишльотини. Но да е ясно, че президентът не назначава служебни правителства, когато му текне. Той изпълнява конституционните си задължения", каза още проф. Маринов.

„Политическата криза не може да се реши нито на "Дондуков" 1, нито на "Дондуков" 2. Партиите са загубили доверие, те са се превърнали в ЕООД-та. Те не могат да убедят гражданите в способността си да управляват. Трябва да бъдат достатъчно честни с избирателите си. Политическото говорене, ако не става въпрос за чиста демагогия, отразява отношението към съществуващите проблеми. Никой не се вълнуваше, че преди 1-2 години политическото говорене на президента съвпадаше с политическото говорене на десницата, или на други политически сили", подчерта проф. Александър Маринов.

"Имаше странни изявления, че не е работа на служебния кабинет да решава проблема с газа. Сещате се, ако послушаме такива съвети, къде ще сме след 1 месец. Има различия за това как да се осигурят необходимите количества газ за страната. Трябва да се намери газ на приемлива цена. Всекидневно се провеждат срещи, обсъждат се различни варианти, предприемат се стъпки, но условията са трудни", коментира проф. Александър Маринов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Аферист

„Явно и в това правителство акълът е по-малко от претенциите“ е написал Б.Бонев. И е прав напълно както за анализа по отношение на фашизоидите в Киев, така и за подкрепящите ги от „Дондуков“ 1 и 2 – като се почне от прецедента и се стигне до вънкашния Му министър, кадър на РУ-ГЩ-БНА на НРБ. В последното /че Николай Милков е румнаджия/ няма нищо срамно, стига да не бъде скривано вече години наред по престъпен начин… Този румнаджия Милков като външен министър продължава да държи друг доносник – Драгомир Димитров като генерален консул в Мюнхен. Супердовереният човек на ББ и ЦвЦв още върти герберските далавери със своя баварски създател – фондацията „Ханс Зайдел“ и затова явно е толкова ценен. Но нали поради тази причина бе изпратен там след като закопа Държавна агенция разузнаване, от която успя и да открадне маса пари и е подсъдим, но Екатерина Захариева заяви, че това не е пречка да ни представлява във ФРГ. Явно да си доносник не е грях, стига да си приближен на тези, на които трябва. Ама други истински дипломати, работили за службите, бяха публично обявени за врагове на демокрацията и лишени от правото им на труд. Дали точно такова поведение на МВнР не се толерира и от баш „зеления чорап“ – Льотчика, се пита в задачата и отговор не трябва да очакваме… Кратък списък на ръководители и в момента на български дипломатически мисии в чужбина, доносници на ДС и РУМНО: – Ангел Антонов, ДС, Санкт Петербургр – Светлозар Панов, ДС, Канбера – Драгомир Димитров, ДС, Мюнхен – Георги Миленов, ДС, Рамала – Ради Найденов, РУМНО, Берн – Атанас Кръстин, РУМНО, Москва – Радко Влайков, РУМНО, Букурещ – Светлан Стоев, РУМНО, Копенхаген – Марин Райков, РУМНО, Лондон – Николай Милков, РУМНО, Париж /понастоящем служебен външен министър/.

16.08.2022 18:48:59

МНО

И тоя тлъст ренегат бе назначен като съветник на служебния Му кабинет за да лапа...Пасмината на ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ е безскрупулна!

16.08.2022 14:57:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.