• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Доц. Ангел Кунчев: Имунизацията срещу COVID-19 ще започне след Нова година

Доц. Ангел Кунчев: Имунизацията срещу COVID-19 ще започне след Нова година

/КРОСС/ Със сигурност след Нова година ще започнем имунизация срещу COVID-19. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Рано или късно, дай Боже, до края на годината, но със сигурност след Нова година ще започнем имунизация срещу този вирус. Ще има хора, които казват, че не вярват на тези ваксини и не искат да се имунизират. Тогава какъв ефект да търсим върху общественото здраве. Има ясни правила в епидемиологията, че ако не се имунизира 60-70% от населението, не се опазва общественото здраве, а само този индивид, който е имунизиран", заяви доц. Кунчев.

"Идеята на този план е, ако скоро се срещнем с други причинители, да има ясен план за действие. Няма гаранция с какво ще се сблъскваме. Затова политиката на всяка страна и на общностите като ЕС е да изграждат такава генерична готовност, за да имат възможност да реагират навреме при всяка една нова заплаха", допълни главният държавен здравен инспектор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тони Стамболиева

За корона вируса,ако го има-не ми пука,защото би бил избавление от щастливия ни живот и геноцида на който сме подложени! Никой не може да ме застави да се ваксинирам!Държава,в която пенсията на директор с 43 г стаж е по-ниска от заплатата на чистачка по улицата няма нужда от такива хора !А ние от нейните грижи и живота ,който ни предлага!Стига лицемерие,омръзна ни!И да-като че няма други страдалци,напр.онкоболни,сърдечно болни,инвалиди,диабетици,парализирани и др.От сутрин до вечер от всички медии мисирките грачат:Ковид,та ковит!Срам и съвест нямат,ум-също!Не гледам телевизия,не слушам радио ,не чета вестници,защото подлудяват хората!То и журналисти вече не останаха ,а безгръбначни мекотели!Потрес!

02.12.2020 17:17:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.