• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Министър Банов: Отпускат се още 5 млн. лв. за култура и изкуство

Министър Банов: Отпускат се още 5 млн. лв. за култура и изкуство

/КРОСС/ Отварят музеи, галерии, библиотеки - при спазване на всички мерки за безопасност. Киносалоните също ще могат да работят, разрешават се и културни събития - но при 30 на сто пълняемост залите, в които се организират. Ще има и нови мерки за подпомагане на културния сектор в страната. Това обяви на брифинг министърът на културата Боил Банов относно промените в културните среди.

"Археолозите са пуснати. Парите за киното са съхранени и подготвени. Във всички сектори няма нито един ощетен. Допълнително разписахме една мярка в Министерство на културата, където заделихме 2,5 млн. лв. за най-засегнатите творци - тези на свободна практика. На тях ще бъдат дадени 3 минимални работни заплати, заедно с осигуровките. Изтече срока за подаване на документи по тази мярка. Заявленията са над 1000, утре ще бъде обявено на кого ще бъдат отпуснати средства", каза още Банов.

„Взе се решение за подкрепа на МК допълнителна още 5 млн. Лева. Тези 5 млн. започваме от утре да инвестираме. Пускаме програмите, за да могат хората да ги работят и да се възползват от тях - програми на МК за създаване на нови театрални постановки - 500 000 лв., за нови музикални - 500 000, за танцови спектакли - 500 000, и програма за проекти в областта на визуалните изкуства - 500 000 лева. Още 800 000 лв. ще бъде отворена малко по-късно програма за разпространение на театрални, музикални, танцови изкуства, тоест за вече готов продукт", подчерта още министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калинките на Вожда

Калинките са безобидни, докато не влязат във властта. И са особено вредни, когато трябва да се вземат спешни и непопулярни решения. Тогава лъсва цялата им некомпетентност и безпомощност. Финансистът Кирил Ананиев, оглавяващ здравното министерство във времена на незапомнена пандемия, не може дори да обясни новите си правомощия. За разлика от племеника му Влади Горанов, който ги знае, но само пълни портфейла си и този на Вожда дори и в условията на пандемия. Законодателният „хакер“ Данаил Кирилов не може да изчете какво се променя в нормативните актове. И неслучайно народът си го нарича просто Дани Тъпото. Николина Ангелкова, първа аверка на мутресата Му Цеца Секса, която през годините се оплете в регионално развитие, пътища, транспорт, сега “помага” на закъсалия туристическия бранш с нелепи идеи като “уникална” апликация за свободни чадъри. И почти се разплаква, когато й искат оставката. Министърът на икономиката Емил Караниколов упорито бори кризата с 32 тона фурми от Обединените арабски емирства и с още нещо.... Земеделският министър Десислава Танева пък успя да се забърка в скандал с търговските вериги, които директно я обвиниха, че работи в интерес на олигарси. И даже не измисли как да се оправдае. Да не говорим за министъра на културата Боил Банов, за когото важи приказката да ме пази господ от културата му. Но над всички се извисява 150 килограмовият вицепремиер Красимир Каракачанов – историк, който разбира от всичко – от отбрана до ДДС, за когото пазарната икономика и свободата са просто глупости и клишета.

11.05.2020 19:26:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.