• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Д-р Кунчев: Очаквам 10-15 положителни за коронавирус, вече има няколко случая от Пампорово

Д-р Кунчев: Очаквам 10-15 положителни за коронавирус, вече има няколко случая от Пампорово

/КРОСС/ Между 10 и 15 нови случая за днес очаква д-р Ангел Кунчев. Вече има и няколко случая от Пампорово, съобщи той в предаването "Плюс-минус" по NOVA.

Не става дума за противопоставяне между щаба и медицинския съвет, а става въпрос за мнението на един-двама специалисти, каза епидемиологът.

"Сблъсъкът е между личното мнение на един-двама души, които защитават тезата за масов скрининг са членове на експертния съвет, който аз няколко пъти събирах. Нито дума не обелиха там и след това тръгнаха по студиата да обясняват", не скри възмущението си епидемиологът. "В тези времена не трябва да има разнобой. Трябва да има единоначалие", коментира той, като добави, че иначе хората се объркват.

"Това, което трябва да правим, е да ограничаваме разпространението. Празна е дискусията за тестовете. При бързите тестове резултатите не са удовлетворяващи", заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му вече са му представили 16 оферти за бързи тестове. "Човек стига или до пари, или до жена", коментира той в отговор на въпроса дали става въпрос за лобиране.

"Ако има смисъл от скрининг, ние ще го организираме, но по-скоро върху групи, които са в рискова възраст. Още преди 10 дена изследвахме хората с пневмония. Едната група са хора, които се връщат от чужбина, а другата група е, немалка, на хората, които са били на ски - както в Алпите, така и в Банско, вече имаме няколко случая и в Пампорово. Третата група са хора, които са контактували помежду си или ходят в болниците", обобщи епидемиологът.

Той заяви, че въпреки твърденията за дълготрайността на коронавируса, не е точно така. Водата и сапунът, както и дезинфектантите много бързо го убивали. По думите му няма смисъл от дезинфекия на огромни площи навън, защото основният път на заразяване си остава чрез контакт между хората.

Главният държавен здравен инспектор посъветва бременните да не ходят по лекари и болници, ако нямат изключително основателна причина за това.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.