• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Божанков: Знаем какъв риск поемаме, но той си заслужава безспорно

Божанков: Знаем какъв риск поемаме, но той си заслужава безспорно

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Явор Божанков, каза че няма съмнение, че референдума на “Възраждане” за еврото е само стъпка към изваждането на България от Европейския съюз.

“И по-устойчиви демокрации от България са падали в капана на популизма”, предупреди той.

Божанков смята, че в бъдеще Русия ще предприеме действия, чиято цел е да “разклатят” България и през нея и ЕС.  По думите му Русия иска да забави войната до толкова, че подкрепата за Украйна да бъде разколебана. “Държави като България са най-уязвими. Митрофанова директно заяви подкрепа за “Възраждане” и Костадин Костадинов. Опитът да се забави приемането на правилника и да се стопира работата на Народното събрание е част от по-голям план, макар да изглежда като скандал. Но ако няма правилник, няма комисии. Ако няма комисии, няма законопроекти за Шенген, Еврозоната и съдебна реформа. България няма да бъде приета в Шенген преди да реформираме съдебната система. Шенген означава повече износ, повече експорт, повече приходи за държавния бюджет. Всички са съгласни, че това ще има пряк ефект върху доходите на българите. ”, обясни народният представител. “Няма да подкрепим кабинет и мандат на ГЕРБ, но имаме мандат за политики. Ако се откажем от разговор, означава да кажем Еврозоната, Шенген, съдебна реформа - друг път”, посочи Явор Божанков.

“В един момент ще намерим баланса да не слизаме до тяхното ниво, ако трябва и с

процедури и повече търпение. Ще довършим правилника утре. Никой не е казал, че ще е лесно и никой не е очаквал да е лесно”, коментира още депутатът.

По думите му, ПП-ДБ все още не са обсъждали коя ще е номинацията им за председател на Правната комисия в парламента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Американците като са най-напреднали в света във всяко отношение защо не смеят да прекрачат границите на Русия. След като забравиха боя, който ядоха във Виетнам, воюваха със слаби във военно отношение държави и завършиха със срамното бягство от талибаните в Афганистан. Трябва да се знае и историята, че руснаците прогониха японците от Китай и установиха там комунистическия режим, който управлява и сега. Старта на китайското производство на въоръжение и ракетостроене е изцяло по руски лицензии. Алчни за печалби капиталисти прехвърлиха производството си по техни технологии в Китай, заради евтината работна ръка и сега берат плодовете. В Щатите има много повече китайци отколкото в Русия и техният брой не се знае.

27.04.2023 23:43:59

Анонимен

Стига бе зомбита, стига глупости, Китай съществувал благодарение на руската военна помощ, таз глупост как въобще ви я ражда главата. Русия не и стигат снарядите, изважда от консервация танкове Т64, войниците и като прошляци на бойното поле, как тази изостанала страна ще помага на Китай? Китай е на светлинни години икономически и технологично от Русия. Китай е 18% от световната икономика, а Русия е 2%. Русия става все повече суровинен придатък на Китай, а скоро и териториален придатък...

27.04.2023 17:31:30

ОБРАТЕН

Костадинов излезе с процедура по начина на водене и поиска трибуната на Народното събрание да не става място за изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация. И поясни, че има предвид хора, които преминават от лява в дясна партия в рамките само на една седмица, без никакво замисляне и без никакъв проблем с вземането на 90-градусовия завой. Той поиска да не се позволява на такива хора да принизяват парламента и да го превръщат в клоака. Думите му се отнасяха за Божанков, който в рамките на миналия парламент скъса с БСП и остана като независим народен представител, а в настоящото НС е в редиците на ПП-ДБ.

27.04.2023 16:04:49

Анонимен

Отцепилият се от БСП Явор Божанков, който сега е депутат от Промяната събра очите на всички в парламента като направи нещо немислимо. В нарушение на всички правила Божанков излезе на трибуната и сам си взе думата. Това предизвика възгласи на възмущение от всички страни в пленарната зала.

27.04.2023 15:59:42

Анонимен

Китай съществува благодарение на руската военна мощ и китайците добра го зная. Въоръжението на китайската армия се основава на руските технологии.

27.04.2023 15:55:31

Анонимен

На някои много им се иска Путин да е наивник като Горбачов, който повярва на западните джентълмени лицемери, че НАТО няма да се разширява. Сега не допуска Русия да е заложник с опрян в главата пистолет. Западът закара на заколение украинският народ, защото не му стиска да нападне пряко със свои войни Русия, тъй като ще престане да съществува. Всичко, за което долният анонимник пише са болни въображения и хитлерови и напалеонови мечти.

27.04.2023 15:32:34

Анонимен

Ама смешковци, Путин бил голям стратег, че има ли по голяма смешка от това, глупака завря Русия на кучето в гъза, закара на заколение 200 хил. руснаци, колко са ранените и осакатени никой не знае, 12милиона образовани руснаци избягаха за една година и най печалното, превърна Русия в суровинен придатък и васал на Китай. Глупака наистина докарва нов световен ред в който Русия няма да има място. Мили родни ватници Китай никога няма да си загуби търговията с Америка и Европа заради Русия, само търговския и оборот с Америка е 700млрд.долара, близо толкова е и с Европа, а с Русия е 90млрд.долара, това промити мозъци представяте ли си го въобще, като плещите глупости по форума. За съжаление руския фюрер се оказа голям глупак и за разлика от Горби ще погребе Русия....

27.04.2023 14:28:32

Анонимен

Засега няма по-голям политически стратег от президента Путин. Протака във времето СВО докато западноевропейците затънат все повече в американското блато, до степен да могат да осъзнаят с каква политическа безсмислица са се захванали, да се откажеш от суровинните си източници, за да угодиш на другиму. Украйна вече е обезкръвена от човешки ресурси и все повече ще е. Едва ли всички емигрирали ще се завърнат в една разрушена икономически страна, за да търпят лишенията заради глупостта на своите управници. Освен това кой ще приеме в ЕС държава, която няма да дава приход и ползи, а само ще консумира. Същото се отнася и за НАТО.

27.04.2023 10:08:56

Анонимен

Няма по-ревностен християнин от новопокръстения. Наистина е боклук и при товане е най-тъпият в групичката им на боклуците.Като става дума за Украйна, лекето да обясни какво печели България от това, защото какво губи вече е ясно на всички. Освен това Украйна вече никой нормален човек не я подкрепя. Подкрепят я единствено надупените на американците политици.Ако може, също така, да обясни на нас по-добре ли ще ние в ЕС и приятели на Русия или ще ни е по-добре да си отрежем евтините доставки на суровини от близка дестинация. А и с тази му политика, ебем ти европейския съюз. ЕК се превърна в клуб на политизирани идиоти, отказващи да приемат реалността. Чакам с нетърпение да обявят война и на Китай.

27.04.2023 08:18:10

Анонимен

Повече износ, ама ако има какво да се изнася. Политиката към България от вън е не да изнася, а да бъде пазар на чужда продукция. Беше ликвидирано българското селско стопанство, чрез наложени от вън норми и изисквания, без възможност държавата да го субсидира. Уникални за района предприятия бяха закрити и продадени за скрап.

27.04.2023 08:17:04

Анонимен

Боклук!

27.04.2023 07:51:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.