• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Румен Гечев: В преговорите между сглобката няма нищо в полза на гражданите, а просто как да си запазят властта

Проф. Румен Гечев: В преговорите между сглобката няма нищо в полза на гражданите, а просто как да си запазят властта

/КРОСС/ „Това правителство трябваше да си отиде и не да се прави ново от същите играчи, тъй като и сегашното, и бъдещо такова би било правителство на измамата, защото и двете страни измамиха своите избиратели." Това заяви народният представител от „БСП за България" проф. Румен Гечев пред БНР.
 
„Бих оприличил това управление на първи и втори пилот в самолет, които се карат кой да управлява и се боричкат на пода на кабината - представете си какъв ужас изпитват пътниците. А самолетът в случая е България. Участниците в тази сглобка не се понасят едни други, камо ли да управляват ефективно държавата", коментира той.
 
Според проф. Гечев ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат и няма да пуснат властта.
 
„Сега разиграват сценарии на „Многострадалната Геновева", но ще се съберат. Трябва обаче и да включим външния фактор - няма как да знам Посолството какво ще им нареди", каза социалистът.
 
„Колкото и да преговарят, там няма да пламне никаква любов, няма да има никакви национални приоритети. Няма да има нищо в полза на българските граждани, а просто как да си запазят властта. Така че колкото и да преговарят, ако същата сглобка продължи да управлява, дори и в променена конфигурация, няма да се промени нищо", смята народният представител от БСП.
 
„Правилно парламентът трябва да има добри условия за работа, но какво работи парламентът? Бил съм в редица парламенти, разговарял съм с колеги от цяла Европа - такова нещо там няма. В нашия парламент сглобката внася законите предния ден преди 6 часа, на следващия ден започваме да обсъждаме закони, които нито експерти са видели, нито сме имали време да ги обсъдим и ги приемат за няколко часа - на две-три гласувания, колкото им трябва. Затова българският парламент има 8% подкрепа", коментира още проф. Гечев.
 
И заключи: „Все още могат да се спазят конституционните срокове, за да се проведат избори 2 в 1. Това мъчение трябва да бъде прекратено."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И колкото повече да присвоят.

07.03.2024 18:39:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.