• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Йорданова: Броенето на гласовете и попълването на протоколите може да доведе до манипулации

Йорданова: Броенето на гласовете и попълването на протоколите може да доведе до манипулации

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза че изключително са обезпокоени от начина, по който се предвижда да бъдат преброени гласовете на тези избори. „Има предпоставки за манипулации, както и риск да бъдат пренебрегнати машинни гласове за сметка на хартиените. Хартиената коалиция заличи всички възможности за правилно отчитане на вота“.

Тя допълни, че след приключване на изборния ден всички гласове – и хартиени, и от машините, ще се броят накуп, което може да доведе до грешки при отчитането на крайния резултат.

Така, дори да има грешки при преброяването, те няма да могат да бъдат засичани. След като в протокола няма да ги има тези междинни резултати, няма как да засечеш, че нещо се е объркало. Чисто технологично какво ще прави СИК – ще си записва междинните резултати, или ще ги помни наум? Това е недопустимо и абсурдно. ЦИК трябва да обяви резултатите секция по секция, а как ще стане това, след като в протокола на СИК няма да ги има тези данни, обясни Йорданова.

На въпрос за антикорупционните закони бившият правосъден министър посочи, че ако от ГЕРБ имат опасения, че част от текстовете са противоконституционни, винаги могат да внесат свои предложения и да се дебатира по тях в зала.

Йорданова подчерта, че "няма драма" в подредбата в листите на коалицията ПП-ДБ, уточнявайки, че ако все пак има някакви противоречия, те ще бъдат преодолени.

Целта е да сме първа политическа сила с достатъчно представителство в парламента, за да имаме едно реформаторско управление, поясни още тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.