• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Димитър Ганев: Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може да бъде приета

Димитър Ганев: Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може да бъде приета

/КРОСС/ Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може да бъде приета, защото ако няма кабинет, процедурата с мандатите ще мине до края на май и президентът ще разпусне НС. Това каза политологът Димитър Ганев от агенция "Тренд" в студиото на бТВ.

„Президентът Румен Радев да разтяга мандатите, но засега се вижда, че по-скоро няма да се даде този толеранс както предния път - 6 месеца между два избора", смята той.

Според него законодателната програма е доста амбициозна законодателна програма, за да мине за дори два месеца: „Ще се приема и бюджет, би било редно някой да носи отговорност върху изпълнението на този бюджет и тя да се поеме от редовен кабинет."

„Струва ми се, че има две червени линии, които няма да се прекрачат - на "Продължаваме промяната", че няма да подкрепят първи мандат, и тази на ГЕРБ, че няма да подкрепят правителство на ПП, ако той е с ярки политически лица. Виждам опция да се направи компромис от страна на ГЕРБ да се направи правителство с втория мандат, както и компромис от ПП да не фигурират ярки политически лица в кабинета", допълни той.

„Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС няма да срещне особен обществен ентусиазъм. ГЕРБ ще плати политическа цена и то в навечерието на местните избори. За Украйна и за Еврозоната в тази коалиция няма мнозинство", категоричен е той.

На въпрос искрени ли са политиците да постигнат законодателство, което да промени страната, той заяви: „Никой не иска да излиза с образ, че той продължава политическата криза и заради него България продължава да няма кабинет. Затова разговори за законодателна промяна бяха ясни и сигурни, че ще се продължат, вече дали този годеж ще стигне до брак и консумация - предстои да видим."

 „На нови избори ПП-ДБ ще бъдат в по-лошата изходна позиция, защото Борисов в последните 3 седмици демонстрира готовност за разговори и е сигурно, че ще обвини ПП-ДБ в това, че отново са довели страната до избори", допълни още той.

„ПП-ДБ изчисляват дали ще влязат в по-голяма щета, ако са в коалиция с ГЕРБ или ако не са. Ако има избори през септември, те пак ще произведат конфигурация на народното събрание, което е преди местните избори. Сделка за редовен кабинет може да включва уговорки за местните избори", каза още Ганев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.