• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Луджев: Страхливият нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта

Проф. Луджев: Страхливият нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта

/КРОСС/ „Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението... Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно - те много добре разбират, че докато партията - мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени. Първо, държавата трябва да бъде освободена с избори". Това коментира пред БНР проф. Димитър Луджев, учен, политик, депутат, вицепремиер (1990 - 1991 година).

Според него „този страхлив нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта, защото иначе с ГЕРБ е свършено, партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал".

„Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал... Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава".

В предаването „Хоризонт за вас" проф. Луджев допълни:

„Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите, няма доблест и чест за това. Тяхното очакване е, че протестът ще се оттече. Донякъде имат основания, защото протестиращите срещу такава авторитарен тип власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчат лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата сила... Силата е в новите млади хора с модерни разбирания за държавата. И много енергия".

Проф. Луджев нарече теориите за президентска република „глупости".

„Румен Радев започна да изразява обществения глас. Страх ги е от Радев, защото той е реална политическа алтернатива".

По повод исканата оставка на главния прокурор проф. Димитър Луджев коментира:

„Може да си тръгне, ако се промени съдебната система и бъде създаден вид обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов".

Проф. Димитър Луджев прогнозира, че вероятно ГЕРБ ще оцелеят до изборите, но тогава ще изгубят и това ще е последният вот, в който партията ще участва.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Архитект Минеков

Ако сега ги оставим, след това и внуците ви ще бъдат жертва на същите 873 предложения до днес какво трябва да направим след това… Първо мутрите, после изборите и след това „след това“. Оставим ли ги да правят „избори“, „след това“ няма никакво значение. Ако сега ги оставим, след това и внуците ви ще бъдат жертва на същите. Сега или никога. Утре пак. На същото място. вм

27.07.2020 15:47:40

АПЕЛ

Апел ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА СИНДИКАТИТЕ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ Госпожи и Господа, дойде моментът да застанем едни до други, за да преборим корупцията във властта и да възстановим върховенството на правото. Ако искате наистина да свалим режима на Пеевски – Борисов – Гешев и производните им, призовете членовете и симпатизантите си за гражданско неподчинение. Единственият законен и мирен начин протестът да постигне целите си: 1. Оставка на правителството 2. Оставка на главния прокурор 3. Максимално честни и прозрачни избори с дистанционно гласуване 4. Промяна на Конституцията (изцяло нова Конституция) е чрез масово, гражданско неподчинение. Заедно ще унищожим диктатурата и ще създадем възможност на гражданите да гласуват дистанционно, максимално честно и прозрачно. Призовете публично за гражданско неподчинение от името на организациите, които представлявате за блокиране на цялата страна на 29.07.2020г. (сряда), както и за участие в национален митинг – протест в София от 10.00ч. същият ден. Всички останали да упражнят правото си на гражданско неподчинение в цялата страна! Заедно можем всичко! Проф. Велислав Минеков Арман Бабикян Николай Хаджигенов

26.07.2020 20:13:10

Помнещ

Не разбирам защо Луджев се прави на толкоз интересен - Герб направиха всичко, което СДС обещаваше - непрекъснато увеличаване на стандарта ( за първи път БВП на страната надхвърли 100 млрд лв), в НАТО сме, В ЕС сме. Е , не всичко е гладко, но всички знаят, че далаверата е бизнес, в който ние не участваме! И още нещо - съдейки по показателите на страната не всичко направено от ГЕРБ е лошо както го изкарват и това трябва да се подчертава, иначе не е справедливо. Това важи за всички правителства, не само за това.

25.07.2020 21:45:07

Анонимен

На Бибитко шут в г..а и да видим кои ще са следващите. Който и да е не може да е по-зле. Боко и пасмината му са по-лоши и от скакалци. Не стига, че нищо не остава, ами и въвеждат извратеното като норма. Бокич, тръгни си с добро, батка, че има и други варианти, които няма да разглеждаме за момента, но ги има.

24.07.2020 18:42:59

Анонимен

Да,Радев е наистина алтернатива на страната ни членка на два съюза ,единият военен. Той подхранва Евразийския проект с шум,а подгонените от съда олигарси,част от тях в чужбина,част от тях в затвора,с пари.Доста мръсно,за да не завони много.

24.07.2020 16:14:56

Анонимен

Луджев,хубаво те нямаше на сцената ,появи се и започна да ръсиш простотии-Фатмака бил алтернатива и ГЕРБ се плашели от него-а бе,ти редовен ли си ?То бива глупости ,ама това надминава всички простотии !

24.07.2020 16:12:06

Анонимен

Първата стъпка в решаването на тежката политическа криза е оставката на Борисов и Гешев.Оттам нататък е служебен кабинет за организация на изборите и паралелно развиващи се проверки , арести и досъдебни производства срещу всеки без изключение, който по какъвто и начин / кражби, присвоявания , измами и т.н./ е предал интересите на България.Това е ясно за шайката му , внедрена на всички нива на трите власти.Ще се държат до край , ще ни манипулират, ще всяват раздор, ще лъжат и заплашват, защото знаят, че това е последната им битка. Нашата задача сега е да издържим, да не се отказваме, да ставаме все повече, да бъдем безкомпромисни! Наглостта на Борисов е безкрайна- като вселената и човешката глупост.В лицемерието си нарича протестите “ демократично право“, отричайки всенародния им характер и ясно изразена цел. Протестите са резултат на тежка политическа криза, която можем да решим само с постоянство. Народната воля е Божия воля! Нито крачка назад! Щурмуваме злото! Р.Ч.

24.07.2020 15:57:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.