• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Костадин Костадинов: „Възраждане“, на живот и смърт, няма да позволи пращане на българи на война

Костадин Костадинов: „Възраждане“, на живот и смърт, няма да позволи пращане на българи на война
Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 16.04.2024 г.

/КРОСС/ Илиана Беновска: Беновска, здравейте! Въпрос към Вас, г-н Костадинов, и към кандидатите ви за евродепутати! Пожелавам им от сърце да не станат рентиери и ще ги наблюдаваме много внимателно! Но въпросът ми е свързан с вчерашната случка с външния министър Стефан Димитров, който изказа на конференцията „Сигурността на Черноморието" една доста балансирана позиция за Балканите, за войната в Украйна и обстановката в Израел, няма да я цитирам сега и да я тълкувам. Имате ли политически тестостерон, потенция да можете да устоите България да не влезе във война с Украйна? Говори се усилено, че се подготвя мобилизация! Това Вие го знаете, ходите по военните бази!

И второ, колко лостове имате, сегашната Конституция и промените не ви позволяват, да гласувате вот на недоверие на това служебно правителство? И ако повикате Димитър Главчев на отчет, ще поискате ли и обяснение от Бойко Борисов за намеса в работите на служебния кабинет?

Костадин Костадинов: Благодаря за въпросите! Започвам отзад напред. Ние вече внесохме такова предложение, предстои да бъде внесено в рамките на следващия час, за изслушване на Главчев. Ще искаме да бъде точка първа за утре. Доколкото разбираме той утре няма да е в България, но за нас това е без значение. Може да бъде и в четвъртък, и в петък. Но тъй като въпросът е изключително важен и изключително съдбоносен, защото за пореден път показва реално кой реди българското правителство. Реди го американският посланик със своите марионетки в България! В случая Борисов, Пеевски, Христо Иванов, Киро, Миро и така нататък, няма значение! Ето защо ще искаме такова изслушване и ще зададем тези въпроси, включително и към Борисов! Това по втория въпрос!

По първия въпрос дали имаме достатъчно тестостерон - ние имаме даже в излишък! Ще Ви кажа следното нещо. Готови сме да управляваме! Имаме състав на правителство! Имаме предвидени хора, които да бъдат министри. Ако утре ние управляваме държавата, спираме всякаква помощ за Украйна! Предлагаме посредничество в този конфликт! Нещо, което ние първи от „Възраждане" предложихме още когато започна войната преди две години. Предложихме го същия ден тогава, на 22 февруари, но почти не беше отразено. Знаете, срещу нас има омерта, не се отразяват позициите ни, не се споменават, освен с лошо разбира се! Тогава ние дори предложихме място, предложихме Варна. Казаха ни, че това няма как да стане, никой няма да се навие да ходи да преговаря. Точно след една седмица турците събраха руснаците и украинците в Истанбул или както ние българите му казваме Цариград. Турците ги събраха, които имат исторически много обтегнати отношения и с едната, и с другата държава. Въпреки това те успяха, а ние не! Защо? Защото Турция е независима държава, а България е васална колония! Това е истината! Така че имаме възможност, имаме желание. Единственото нещо, което ни липсва в момента е властта!

Властта е в ръцете на българския народ и аз използвам повода да се обърна към хората, които ни гледат в момента. Властта е в ръцете на българите. Те решават на кого ще я дадат. Всякакви приказки как не трябва да се гласува, как няма смисъл, как всичко е наредено, как ще се фалшифицират изборите, как някои ги е наредил, как всичко е наредено, да ходим да гласуваме няма смисъл, всичко е едно и също, нищо не се променя - всичко това е част от една огромна кампания, която се движи от кръгове около американското посолство през последните 30 години! Чиято цел е да отврати българския народ от политическия процес, да отидат да гласуват по-малко хора. Защото колкото са по-малко хората, толкова по-голяма е тежестта на купения, манипулирания, корпоративния вот!

Илиана Беновска: Не ми отговорихте готви ли се мобилизация на българските мъже да бъдат пратени в Украйна? И ако да, или не, или изобщо, как бихте се противопоставили, защото вие сте малцинство в Парламента?

Костадин Костадинов: Ние сме малцинство в този Парламент и ще бъдем такова още 7 седмици. В следващия Парламент обаче можем да бъдем мнозинство, това зависи от българския народ. Доколкото знаем, всъщност това не е тайна, публична информация е, изпращат се повиквателни заповеди в момента и те се изпращат особено активно в последните 12 месеца. Тези повиквателни заповеди към момента са свързани единствено и само с това да видят дали човека се намира на територията на страната. Проверяват го дали все още се води активно на отчет, дали има някакви физически проблеми и така нататък. Повиквателните, които са изпратени, са не хиляди, а десетки хиляди. Всекидневно получаваме такива между другото, включително един от нашите кметове получи. Кмета на град Шивачево, община Твърдица Деян Иванов, който е от „Възраждане", той получи такава повиквателна. Всички хора, които са служили в армията като професионални войници след 2000 г., всички, повтарям, са получили такава повиквателна без изключение. Вече започват да получават и наборните войници, такива като мен. Аз завърших казармения процес на обучение през 2002 г., тогава се уволних. Все още не съм получил между другото. Чакам с нетърпение! Защото да Ви кажа ли какво казват моите приятели от казармата, които вече са получили? Чакаме да ни дадат оръжие! Чакаме!

Илиана Беновска: Противопоставяне? Не ми отговорихте може ли?

Костадин Костадинов: Може естествено! Как да не може? Всичко може! И пак ще Ви кажа как! Когато „Възраждане" спечели изборите! В следващите 7 седмици имаме основно тази цел, която в момента сме си поставили. Ако „Възраждане" стане първа политическа сила на изборите на 9-и юни, такава мобилизация няма да се осъществи!

С други думи какъв е смисъла сега да си говорим за противопоставяне? Да, можем да се противопоставим на 9-и юни. Тогава е деня, тогава е датата, тогава е протеста! Тогава е момента, в който можем да си върнем нашата страна, нашата родина отново в български ръце! Всичко останало, с парламентарни хватки, да, ние ще викаме Главчев, те няма да вкарат точката, след това ще четем декларации и така нататък. В Парламента те ще направят всичко необходимо, за да го скрият! Имам предвид те - ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Защото правителството си е тяхно, тройно, все още. Те си управляват, те се готвят да управляват и след изборите. И тук е въпроса дали българския народ ще го позволи? Ако българският народ иска страната ни да бъде унищожена, да бъде бомбардирана, да бъде на практика заличена от картата на света, каквото в момента се случва с Украйна, няма проблем! Нека да гласуват за ГЕРБ, нека да гласуват за ПП-ДБ, нека да гласуват за ДПС и за други такива по-малки организации, които с удоволствие биха се включили срещу едно или две министерски кресла! Вече са го правили, няма да е новина! Ако иска обаче да гласува за това България да продължи да съществува като държава, изборът е един и той е „Възраждане"! Няма друг! И тук вече дори не трябва да говорим за избор между война и мир. Тук говорим за избор между живот и смърт! Много по-екзистенциален е въпросът!

Така че аз предлагам да се концентрираме върху следното нещо. Защото дори това, което се случва със смяната на външния министър е дребнотемие. Факт е, ние знаем, че е така, държавата ни се контролира изцяло от САЩ! И то от сегашната администрация. Разбира се тук е момента да подчертая, че ние не разсъждаваме в черно и бяло. Не всички американци са лоши, не всички американци са добри. Ние поддържаме контакти с Републиканската партия, стискаме палци да победи Тръмп, защото тогава политиката ще се промени. Няма да стане бързо и веднага, но ще има много сериозни промени. То всъщност тази победа е и шанс за световния мир, защото, ако Тръмп спечели, няма да има трета световна война. Ако обаче тази администрация на Байдън продължи да управлява, с човек, който не знае дори къде се намира и ние сме не толкова сигурни в момента дали все още е жив! Защото формално погледнато и това не е много ясно. Ако тази администрация продължи да управлява, Бог да пази човечеството!

Така че въпросите са много, много по-сериозни! Тук на 9-и юни ние отиваме на избори не за да влязат трима, четирима или петима депутати от „Възраждане" в ЕП, или 45-50 депутати в Националния парламент, или 60, или колкото кажете. Тук отиваме да гласуваме за екзистенциалното ни право на живот! Ако някой не го разбира, толкова по-зле за нас, като народ!

Илиана Беновска: Чие беше предложението за намаляване на мобилизационния резерв?

Костадин Костадинов: Как чие може да е предложението? На Министерски съвет естествено!

Илиана Беновска: В програмата Главчев това фигурира ли?

Костадин Костадинов: Каква е тази програма Главчев?

Илиана Беновска: Не знам!

Костадин Костадинов: Няма такава програма Главчев! Главчев е пионка на ГЕРБ! Какво значи програмата Главчев? Това всичко, което се случва, се случва, защото идва от американското посолство, като нареждане! Да не си мислите, че нашите го правят по свое собствено желание. Българският генералитет е против! Той не иска това!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Копейката високо образован....смях. Дришлъото фалшифицирал документи за да постъпи на работа в музей, но това не му харесало и започнал, като момче за всичко в МВРО, после лъскал при Воленчо, близал и при Татяна Дончева до момента в който от Кремъл не му гласували доверие и пари... Иначе партенката с Нюланд не върви, никога не е казвала това, но руския Фюрер се погрижи днес само едно море да ни дели от варварската войната която започна.

19.04.2024 13:35:20

Анонимен

Успокоявайте се взаимно, недраги русофоби, че мобилизацията на българските мъже за попълване на оределите редици на укропитеците са бълнувания на болен ватнишки мозък. Никога не забравяйте, какво ни каза преди години мадам Нуланд: България ще бъде прифронтова държава по нашите планове. Какво ли е искала да каже,А?

18.04.2024 22:42:53

Анонимен

Само на болен ватнишки мозък може да му се стори, че може да каже за най-високо образования ни народен представител, че е болен ватнишки мозък!

18.04.2024 17:41:36

Анонимен

Само болните ватнишки мозъци говорят за пращане на българи на война...

17.04.2024 15:57:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.