• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Деница Сачева: Пандемията изсветли част от бизнесите в сивия сектор

Деница Сачева: Пандемията изсветли част от бизнесите в сивия сектор

/КРОСС/ Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно намаление на броя на заразените днес, спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични. Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем. Това заяви в студиото на "Здравей България" социалният министър Деница Сачева. По думите й пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор. Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиха много по-големи компенсации. По мярката 60 на 40 има работодатели, които получават 300-400 000 на месец, защото осигуряват служителите си на високи заплати, поясни министърът на труда и социалната политика.

По думите й специално в сектора на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на светло благодарение на мерките. Вчера имах среща с работодатели. Те твърдят, че много работници не желаят да бъдат осигурявани на пълния си доход, тъй като предпочитат да разполагат с повече пари. Те поставиха въпроса какво ще направи държавата, за да няма подобна възможност. По този начин работодателите имат касови наличности, които трудно биха оправдали пред НАП, каза още Сачева.

Попитана за това дали е възможно средната заплата да стане 2460 лева, а минималната заплата да стана 1240 лева до 2025 година, както искат от синдикатите, тя заяви, че няма да ги коментира тези числа, но това са постижими цифри.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.