• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Онлайн търговци от ЕС спират бизнеса с Великобритания заради новите такси

Онлайн търговци от ЕС спират бизнеса с Великобритания заради новите такси

/КРОСС/ Някои специализирани онлайн търговци на дребно в различни страни от ЕС обявиха, че повече няма да доставят на адреси във Великобритания поради данъчни промени, дължащи се на Брекзит.

Фирмата за велосипедни части Dutch Bike Bits заяви, че занапред ще се доставя продукти до всяка страна в света с изключение на Великобритания.

„От британската политика ние сме принудени да спрем да се занимаваме с британски клиенти", се казва на уебсайта на фирмата от Нидерландия.

Друга фирма, базираната в Белгия Beer On Web, заяви, че сега избягва Обединеното кралство "поради новите мерки за Брекзит".

Компаниите недоволстват, защото сега са изправени пред по-високи разходи и повече бюрокрация, за да се съобразят с новите изисквания на данъчните власти на Обединеното кралство (HM Revenue & Customs).

От 1 януари се промениха правилата за ДДС, въведени от британците.

ДДС сега се събира на мястото на продажба, а не на мястото на вноса, промяна, която според британските данъчни власти ще гарантира, че стоките от страни от ЕС и от страни извън ЕС се третират по същия начин.

Това по същество означава, че от чуждестранните търговци на дребно, изпращащи стоки до Обединеното кралство, се очаква да се регистрират за ДДС в Обединеното кралство и да го отчитат пред данъчната служба на Великобритания, ако продажната стойност е по-малка от 150 евро (135 британски лири).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.