• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Sony обявява три изключителни широкоъгълни APS-C обектива с E-байонет - E PZ 10-20MM F4 G, E 15MM F1.4 G и E 11MM F1.8

Sony обявява три изключителни широкоъгълни  APS-C обектива с E-байонет - E PZ 10-20MM F4 G, E 15MM F1.4 G и E 11MM F1.8

/КРОСС/ Sony разширява допълнително своята серия обективи, , след като бяха представени варио обектив с електрозадвижване G lens E PZ 10-20mm F4 G (модел SELP1020G), универсален обектив G lens E 15mm F1.4 G (модел SEL15F14G) и ултраширокоъгълен твърд обектив E 11mm F1.8 (модел SEL11F18).

Първият от новите обективи, E PZ 10-20mm F4 G, е с фокусно разстояние от 10-20mm с APS-C или 15-30mm при приравнена на 35mm фокусно разстояние и е най-малкият и лекият ултраширокоъгълен APS-C варио обектив с електрозадвижване и постоянна бленда F4. Компактният варио обектив съвместява в едно изключителното качество на изображенията на серията G Lens, безкомпромисен автофокус (AF) и многофункционалността, която електрозадвижването на приближението осигурява, като блендата на обектива остава непроменена в целия диапазон на приближението за по-голяма визуална експресивност и по-лесно опериране с обектива както за клипове, така и за снимки.

С E 15mm F1.4 G, 22,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, получавате красиво F1.4 боке и превъзходна G Lens резолюция в универсален APS-C обектив за невероятна творческа свобода. Този компактен и лек твърд обектив предлага динамични изображения, отличен AF и прецизно управление, което го прави подходящ както за снимки, така и за филми, благодарение на лесното опериране с обектива.

Ултраширокоъгълен твърд светлосилен APS-C обектив, E 11mm F1.8, 16,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, предлага изключителна резолюция във всяка точка от кадъра, красиво боке и бърз и надежден AF за драматична изразителност и впечатляващи селфита. Обективът е компактен и лек, което го прави идеален за влогове и снимане на клипове в движение.

„И трите нови обектива са фантастични поотделно. Годините опит и богатото ноу-хау в областта на разработката на висококачествени обективи доведоха до появата на E PZ 10-20mm F4 G - забележителен моторизиран варио обектив от серията G, който предлага изключителни характеристики и удобство при работа”, каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг, Цифрова фотография на Sony Europe. “С красиво боке и отлични възможности на автофокуса, E 15mm F1.4 G действително успява да достави качеството, от което авторите на съдържание се нуждаят, като същевременно остава компактен и лек за лесно пренасяне и работа с обектива. E 11mm F1.8 предлага висока резолюция на изображенията и е същевременно достатъчно лек да го носите навсякъде със себе си - идеалният избор за влогове”.

E PZ 10-20mm F4 G

Най-малкият и най-лек i обектив в света за безпрецедентна мобилност и лекота при работа

E PZ 10-20mm F4 G е 20% по-лек в сравнение със своя предшественик (SEL1018), с което става най-малкият и лек обектив от своя клас с общо тегло от само 178 грама, дори и с електрозадвижване на приближението. Освен това обективът използва вътрешни механизми за приближение и фокусиране, благодарение на което не променя своята дължина при фокусиране или използване на приближението. Изместването на центъра на тежестта на обектива е минимално, което го прави прекрасен избор, ако искате стабилни клипове за своя влог или снимате видеоклипове с помощта на стабилизиращи системи.

Изключително качество на изображението и динамична перспектива, които само един ултраширокоъгълен варио обектив може да ви предостави

С E PZ 10-20mm F4 G получавате изключително широк зрителен ъгъл с диапазон на приближението 10-20мм, като обективът е разработен да осигурява еднакво високо оптично качество във всяка точка от центъра до периферията на кадъра при всяко приближение. Трите асферични елемента са прецизно разположени така, че да потискат изкривяването на полето и нежелания астигматизъм, които са двата най-често срещани проблема при ултраширокоъгълните обективи. Оптичната схема включва и два ED (изключително ниска дисперсия) елемента от стъкло, които ефективно потискат хроматичните аберации. Допълнителен ED асферичен елемент допринася за по-висока резолюция във всяка точка от изображението, от край до край. Тъй като обективът е с постоянна максимална бленда F4 при всички настройки на фокусното разстояние, качеството на изображението може да се поддържа постоянно и докато снимате видео, а скоростта на затвора остава в лесни за работа граници дори и привечер или на закрито, когато светлината е ограничена.

Комбинацията от кръгла бленда и разработената с особено внимание сферична аберация гарантират естествено изглеждащо G Lens боке, с което всеки кадър е впечатляващ.

Минималното фокусно разстояние е 0,2 метра при максимално приближение 0.14x, а минималното фокусно разстояние при ръчен фокус е 0,13 ~ 0,17 метра при максимално приближение 0.18x.

По-голяма изразителност и контрол при снимане на видео

E PZ 10-20mm F4 G използва нова система за електрическо задвижване на приближението, която гарантира пряк и бърз контрол на приближението с регулируема скорост. Дори и най-лекото движение на пръстена за приближение се отчита с голяма прецизност, за да се превърне мигновено в реално приближение. Потребителите получават пълния контрол във всеки снимачен сценарий с помощта на отделен лост за управление на приближението. Електронното задвижване на приближението свежда до минимум нежеланото потрепване на фотоапарата, така че дори и тези, които снимат сами, могат да възпроизвеждат гладки и стабилни изображения, а за още по-удобно управление на приближението можете да персонализирате специални бутони за управление директно от тялото на всеки съвместим фотоапарат. Обективът остава балансиран във всяка ситуация, което го прави много добър избор, когато желаете стабилна картина за своя влог или снимате с помощта на система за стабилизация (гимбал).

Подобрен AF за по-качествени снимки и видеоклипове

Изключителните характеристики на AF осигуряват безпрецедентна свобода по време на снимки. Обективът използва два линейни мотора, които задвижват фокусния механизъм, а вие получавате бърз и тих AF. Обективът е с изцяло вътрешен механизъм, така че дължината му остава непроменена, когато фокусирате.

Благодарение на бързия и надежден AF имате гладко проследяване на обектите, дори когато снимате видеоклипове с висока кадрова честота, и проследявате надеждно и най-бързо движещият се обект, когато снимате серийно с висока скорост на затвора. Така се намаляват нежеланите колебания във фокуса при използване на приближението, а колебанията в зрителния ъгъл са сведени до минимум за гладко и стабилно видео.

Мобилност, лесно управление и надеждност във всяка ситуация

Компактният моторизиран варио обектив E PZ 10-20mm F4 G е разработен да осигури максимален контрол и широка функционалност при снимане на видео и снимки с отделен пръстен за управление на фокуса, пръстен за управление на приближението и лост за управление на приближението. В дизайна на обектива внимателно са инкорпорирани персонализируеми бутони за задържане на фокуса и превключване на фокусния режим, с които лесно се адаптирате към бързите промени в снимачните условия.

Потребителите могат да добавят 62мм завиващи се филтри, като например променливи ND филтри, за още повече творчески контрол. Обективът е разработен със защита срещу прах и влага за допълнителна надеждност, когато го използвате на открито.

E 15mm F1.4 G

G Lens резолюция и красиво боке

Обективът E 15mm F1.4 G е с широк 15 мм зрителен ъгъл, 22,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, и предлага впечатляваща G Lens резолюция. Трите асферични елемента в усъвършенствания оптичен дизайн ефективно компенсират изкривяванията на образа и гарантират отлична резолюция във всяка зона на кадъра, независимо от широкия 15мм зрителен ъгъл на обектива. Добавените допълнително един ED (изключително ниска дисперсия) елемент от стъкло и един Super ED елемент от стъкло потискат хроматичните аберации.

Широката максимална бленда F1.4, прецизното управление на сферичната аберация и кръглият механизъм на блендата правят лесно възпроизвеждането на гладко фоново боке за по-голям артистичен ефект. Фонът може да бъде размазан, за да може обектите да изпъкват ясно или да създавате красиви кръгове за фон при сцени с ниска осветеност.

С минимално фокусно разстояние от 0,17 метра и максимално увеличение 0,15x при използване на ръчен фокус, можете да постигнете впечатляващи кадри в близък план както при снимки, така и при видеоклипове.

Компактен и лек дизайн за изключителна мобилност

Благодарение на използваните асферични елементи и ефикасен дизайн се постигат голяма бленда и висока резолюция в лек само 219 г обектив с диаметър едва 66,6 мм и дължина - 69,5 мм. С широкия си зрителен ъгъл, компактни размери и леко тегло, този обектив е идеален, когато искате да снимате звездно небе, пейзаж, архитектура или сцена на закрито, както и когато снимате подвижни обекти, като например по време на спортно събитие.

Наличието на вътрешен фокусен механизъм означава, че дължината на обектива не се променя при фокусиране, което подобрява баланса и прави цялостната работа с обектива по-лесна. Заради постоянната си дължина и стабилния си център на тежестта, този обектив е добър избор, когато снимате със стабилизираща система.

AF, който ви позволява да използвате максималната скорост на своя фотоапарат

Благодарение на двата високотехнологични линейни мотора получавате бърз, прецизен и тих AF с проследяване както за снимки, така и за видео клипове. Така се извлича максималната скорост от тялото на фотоапарата, която се използва за поддържане на фокуса, дори и при движещи се обекти.

E 15mm F1.4 G използва най-новите технологии на Sony в областта на обективите, за да намали нежеланите колебания във фокуса при приближение. Вариациите в зрителния ъгъл са сведени до минимум за гладка и стабилна картина на видео записа. Обективът също така поддържа функцията за компенсиране на изместването на фокуса, която се предоставя от съвместими тела от α серията, с което колебанията във фокуса при приближение, които затрудняват последващата обработка, са сведени до минимум.

Отличен контрол и надеждност както за снимки, така и за видеоклипове

Ръчният фокус с линейна обратна връзка (Linear Response MF) гарантира, че пръстенът за фокусиране реагира директно и линейно и на най-малкото движение, докато фокусирате ръчно. Завъртането на пръстена за фокусиране директно се преобразува в съответната промяна във фокуса, а вие имате усещането за пряк и прецизен контрол.

Въпреки компактните си размери E 15mm F1.4 G включва пръстен за управление на блендата за пряк и интуитивен контрол и бутон за превключване на режимите на управление блендата, от който можете да избирате между две позиции: ON или OFF: В позиция ON получавате тактилна обратна връзка, която ви позволява да “усещате” отделните стъпки, а позиция OFF е за гладко, плавно и тихо управление на блендата. Настройка OFF позволява гладко и стабилно управление на картината по време на видеозапис и е идеална за случаите, когато тишината е от значение.

За още повече гъвкавост разполагате и с бутон за задържане на фокуса и бутон за превключване на фокусния режим. Бутонът за превключване на фокусния режим ви позволява лесно да превключвате между автоматичен и ръчен фокус спрямо конкретната ситуация.

И не на последно място, E 15mm F1.4 G е със защита срещу прах и влага за още по-голяма надеждност при употреба на открито в предизвикателни условия.

E 11mm F1.8

Превъзходна резолюция и деликатно боке

Със своя ултра широк зрителен ъгъл E 11mm F1.8 е идеален за интериорни снимки и кадри, в които с дълбочината на рязкост се цели постигането на по-голяма експресивност. Благодарение на трите асферични елемента и трите ED (изключително ниска дисперсия) елемента от стъкло се постига еднакво висока резолюция във всяка точка на изображението от центъра до периферията независимо от ултра широкия зрителен ъгъл на обектива от 11мм, 16,5 при 35мм пълноформатен еквивалент. Асферичните лещи са разположени прецизно, така че да компенсират изкривяването на образа и да гарантират отлична резолюция във всяка част от изображението дори и при напълно отворена бленда. Освен това ED стъклото допълнително потиска хроматичните аберации и ефективно намалява разливането на цветовете, което се получава най-често в периферията на изображението.

Широката максимална бленда F1.8 на обектива прави възможно с лекота да постигате дълбоко боке във фона. Потребителите могат да разфокусират фона, за да изпъкват ясно при заснемането на влог, или да създават красиви кръгове от светлина за фон при снимане на нощни сцени с ултра широко зрително поле. Прецизният контрол върху сферичната аберация и кръглата форма на механизма на блендата допълнително спомагат за това с този уникален обектив винаги да получавате гладко боке.

С минимално фокусно разстояние от 0,12 метра и максимално увеличение 0,2x , можете да постигнете впечатляващи кадри в близък план както при снимки, така и при видеоклипове.

Компактен и лек дизайн за снимки в движение

Едно от предимствата на E 11mm F1.8 е широката F1.8 максимална бленда, побрана в компактен и лек обектив. С тегло от 181г, диаметър само 66мм и дължина 57,5мм, обективът е идеално допълнение към компактните тела с APS-C формат.

Оптимизиран за видео клипове

Двата усъвършенствани линейни мотора осигуряват бърз, прецизен и тих AF с проследяване на обекта както за снимки, така и за видео клипове, като ви позволява да използвате максималната скорост на своя фотоапарат, за да поддържате надежден и точен фокус, дори и при движещи се обекти.

Най-новите технологии на Sony в областта на обективите успяват в огромна степен да намалят нежеланите колебания във фокуса при приближение, а вариациите в зрителния ъгъл са сведени до минимум за гладка и стабилна картина на видео записа. Вграждането на фокусния механизъм вътре в тялото на обектива означава, че неговата дължина не се променя при фокусиране, което позволява по-лесно да се приближавате до своите обекти и да работите в ограничени пространства, с което пред вас се разкриват нови творчески възможности.

Ултра широкият 11мм зрителен ъгъл на E 11mm F1.8, 16,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, прави възможно с лекота да снимате съдържание на максимално широк заден фон. Малкият размер и ниското тегло на обектива са предимство, когато мобилността и лесното пренасяне са от значение, например при продължителни снимачни сесии с много движение.

Ръчният фокус с линейна обратна връзка (Linear Response MF) гарантира, че пръстенът за фокусиране реагира директно и линейно и на най-малкото движение, докато фокусирате ръчно, а вие получавате усещането за бърз и прецизен контрол.

Изключителен контрол и надеждност

Въпреки компактните си размери, обективът предлага гъвкави и интуитивни възможности за управление благодарение на функции като бутон за задържане на фокуса и бутон за превключване на фокусния режим. От менюто на фотоапарата потребителят може да избере да зададе алтернативна функция на бутона за задържане на фокуса. Прахоустойчив и влагоустойчив дизайн осигурява допълнителна надеждност при използване на открито в неблагоприятни условия.

E 11mm F1.8 е съвместим и с предни филтри - функция, която често не се предлага за ултра-широкоъгълните обективи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.