• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

До 3 април Министерството на здравеопазването може да кандидатства за финансиране за мерки за борба с COVID-19

До 3 април Министерството на здравеопазването може да кандидатства за финансиране за мерки за борба с COVID-19

/КРОСС/ До 3 април Министерството на здравеопазването може да кандидатства за финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за мерки за борба с COVID-19. Комитетът за наблюдение на програмата одобри да бъдат отпуснати 40,4 млн. лв. за тази цел на неприсъствено заседание.

Със средствата здравното министерство може да купува болнично оборудване, инхалатори, респираторни апарати и друго медицинско оборудване за инфекциозни болнични отделения. Ще се финансира и покупка на лекарства, консумативи, тестове, защитно оборудване и облекло, лични предпазни средства, маски и други продукти и услуги, необходими за укрепване на капацитета на обществените здравни институции.

МРРБ вече публикува Насоките за кандидатстване за финансиране по процедурата „Борба с COVID-19 по приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура. Основната цел е да се подобри капацитетът на системата на здравеопазването в условията на глобална пандемична криза чрез инвестиции в продукти и услуги с цел успешно справяне и навременна реакция при възникнали кризи, в т.ч. и повишаване на качеството на медицинските услуги в болничната и доболничната помощ.

Крайният срок за подаване на проектно предложение е 19:00 часа на 03.04.2020 г.

Условията за кандидатстване, заедно с приложенията към тях, са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu, в меню „Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020“, „Актуални процедури“, на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове  – www.eufunds.bg, както и на интернет страницата на МРРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Помнещ

Мммм... Колко вкусно се очертава да бъде...

28.03.2020 07:52:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.