• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца в Габрово

Въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца в Габрово

/КРОСС/"В Габрово въвеждат задължително предучилищно образование на децата на 4-годишна възраст през учебната 2021/2022 година.

На заседание Общинският съвет е подкрепил предложението на кмета Таня Христова за задължителното предучилищно образование". Това съобщи Галина Витанова от общината.

Според Закона за предучилищното и училищното образование задължителното обучение трябва да започне при навършване на 4-годишна възраст на детето, като определеният за това срок е началото на учебната 2023/2024 година.

Законодателят дава възможност на местните власти да въведат задължително обучение на 4-годишните деца преди този срок, ако са осигурени условия за осъществяването му, обясниха от общината.

Администрацията е направила анализ, според който обхватът на 4-годишните деца в системата на предучилищното образование е изключително добър, което позволява на институциите да въведат задължително предучилищно образование през предстоящата учебна година.

То ще бъде осигурено чрез допълнително държавно финансиране.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

03.05.2021 09:27:45

Анонимен

А бе, уроди, до сега дори не знаех за нормата на закона. Ви е така ли си представяте компенсацията на места в детските градини. Вие за психология и предучилищна педагогика чували ли сте, идиоти? Ще докарате до там, че някой ще вземе оръжие и ще ви вкара в час. Имате ли представа колко е способността на 4 годишно дете да се концентрира и ад поддържа концентрация? А имате ли представа колко са компетентните преподаватели в еб@ ния град Габрово, които могат да се справят с проблема без да осакатят децата или да им докарат комплекс за непълноценност. Идиоти, Дебили, Безотговорни малоумници. Това ако го е решил мършавия идиоти заемащ длъжността министър на образованието и той ще си дочака заслуженото под формата на всенародна любов.

02.05.2021 17:13:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.