• 23 Юли 2024 |
 •  USD / BGN 1.7963
 •  GBP / BGN 2.3224
 •  CHF / BGN 2.0224
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 21°C

ВМРО настоява за възстановяване на маршрутките по линия София-Костинброд-Сливница

ВМРО настоява за възстановяване на маршрутките по линия София-Костинброд-Сливница
Районът е силно населен, а хората са лишени от възможност за придвижване

/КРОСС/ Общински съветници от ВМРО настояват за възстановяване на транспортната линия София-Костинброд-Сливница.

Карлос Контрера - зам.-председател на ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет, и Юлиан Ангелов - общински съветник в Общински съвет - Костинброд, настояват кметът на София и областният управител на област София да намерят бързо решение за линията София-Костинброд-Сливница. В свое писмо те искат бързо решение на казуса.

В общините Сливница и Костинброд беше разпространена информация, че превоз на пътници по маршрутна линия София-Сливница, преминаващи през Първи район на град Костинброд, няма да се осъществява. Като причина се изтъква отказът на досегашния оператор да изпълнява курсовете, тъй като не му е икономически рентабилно.

Маршрутните разписания по линия София-Сливница са утвърдени на 20.02.2007 година. Към настоящия момент изпълнението на автобусната линия се изпълнява съгласно договор между възложител Столична община и изпълнител „Юнион Ивкони".

Срокът на договора между възложителя - Столична община, и изпълнителя относно така наречените „маршрутки" е преустановен. Няма нов договор между фирмата и Столична община. Доколкото ни е известно областният управител на област София е дал разрешение за възлагане по изключение, но липсват кандидати, които биха се съгласили да обслужват линиите.

Проблемът е изключително съществен, защото чувствително влошава транспортното обслужване на живущи и работещи в общините Сливница, Костинброд и Столична община. Липсата на организиран междуградски транспорт неминуемо ще се отрази като ръст на пътуванията с лични автомобили, както и до фактическа невъзможност на граждани въобще да се придвижват между населените места (т.нар. транспортна бедност).

До настоящия момент, в който преустановиха своята дейност, маршрутките по линията София-Сливница, преминаваха през град Костинброд: Първи район, бул. „Йордан Йовков", ул. „Обединена", село Петърч/до град Сливница и обратно.

Налице е изключително сериозен проблем.

Предлагаме кметът на Столична община да проведе незабавно преговори и консултации с транспортни оператори, които да поемат обслужването на линията София-Сливница и да бъде възложено пряко на оператор, който е готов да започне и извършва обслужването.

В случай, че преговорите от страна на Столична община са неуспешни, предлагаме да бъде започната процедура пред Областна управа - София квотата на Столична община по транспортната схема София-Сливница да бъде прехвърлена на община Сливница, която да проведе процедура и да осигури договор с превозвач. Наясно сме, че второто предложение е трудно откъм процедура и е дълго като срок, затова апелираме Столична община да проведе възможно най-скоро преговори и да възложи спешно на оператор линията София-Сливница.

Изразяваме мнението на хиляди граждани от трите общини, които поставят въпроса пред нас като общински съветници и настояват за спешно, незабавно институционално решение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.