• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ВиК – Шумен провежда срещи с ръководствата на общините в региона за подготовка на инвестиционната програма за годината

 ВиК – Шумен провежда срещи с ръководствата на общините в региона за подготовка на инвестиционната програма за годината

/КРОСС/ В началото на годината ръководството на ВиК – Шумен провежда редовната поредица от срещи с кметовете на общините в областта за подготовка на годишната програма за инвестиции в публичните активи – ВиК системи и съоръжения. Бизнес-планът на дружеството е внесен в срок в КЕВР, предстои независимият регулатор да се произнесе по него след отпадането на мораториума върху цените на тока, парното и водата за домакинствата. В документа е заложено и задължително ниво на инвестициите, разпределени по години за новия програмен период 2022-2026 г.

На срещите ръководството на дружеството представя намеренията на оператора, а общините, в лицето на кмет и зам.-кмет, заявяват техните нужди, свързани с предвижданията за развитие на съответната община и включените за ремонт улици. Обсъжда се необходимостта от подмяна на амортизирани водопроводи, преди полагане на нова асфалтова настилка и обектите, които ВиК операторът има възможност да включи в подробната си инвестиционна програма за 2022 г., уточняват се бъдещи съвместни проекти с оглед подобряване на услугите, които ВиК – Шумен предоставя на своите клиенти.

ВиК – Шумен фокусира своята дейност към значими подобрения в обслужването на клиентите, за предоставяне на качествени водоснабдителни и канализационни услуги. Основен приоритет на дружеството са довеждащите, напорните и хранителните водопроводи и тяхната частична или цялостна подмяна във всяка от общините. Важни за подобряване на качеството на предоставяните от дружеството услуги са реконструкциите на водоемите и резервоарите, както и пълната реконструкция и подмяна на помпените станции в селата и цялостната реконструкция на шахтовите кладенци.

„Срещите ни с кметовете са конструктивни и полезни и за двете страни. До 15.02.2022 г. ще бъде финализирана подробната инвестиционна програма, в която включваме обекти, заложени в петгодишния бизнес план, както и такива, които са сред приоритетите на общините. Те ще ни дадат спокойствие, че през лятото няма да имаме драстични режими и недостиг на вода“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен. „Тази година ще бъде особено трудна, заради високите цени на електроенергията, които изчерпват значителна част от нашия финансов ресурс, както и покачващите се цени на строителните материали, но ще положим максимални усилия и ще продължим да работим за подобряване на услугите за нашите клиенти“, добави г-жа Панайотова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.