• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кметът Владимир Александров и зам.-кметът Ивайло Георгиев взеха участие във Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети

Кметът Владимир Александров и зам.-кметът Ивайло Георгиев взеха участие във Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети

/КРОСС/ На 11-ти декември 2023 г. се проведе Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети, на която участие взеха кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и заместник-кметът Ивайло Георгиев. На конференцията те проведоха редица срещи и обмениха опит с кметовете на общините в страната.

Председателят на 49-то Народното събрание на Република България Росен Желязков приветства участниците във встъпителната конференция на новоизбраните кметове и председатели на общински съвети за мандат 2023 - 2027 г-., организирана от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

„Тук е събран елитът на местното самоуправление", каза председателят на Парламента и подчерта, че местната власт е най-демократичната форма в системата на държавното управление, която стои най-близо до хората, до техните ежедневни потребности, тя е свързана не само с предоставянето на административни услуги, но и с целия процес на живота на хората - от радостните до тъжните моменти.

„Започваме мандата в добър диалог с изпълнителната власт, най-вече с обещания за комуникация и чуваемост за нашите искания и предложения", допълни още г-н Панов.

Новият мандат на кметовете и общинските съветници ще бъде мандатът на гражданите. Тази заявка даде изпълнителният директор на Национално сдружение на общините в България Силвия Георгиева.

"Основният съвет към всички кметове и съветници е да слушат и да чуват гражданите. Това ще бъде мандатът на гражданите. Те вече не са просто потребители на общински услуги, те са тези, които формулират общинските политики и които участват дейно в реализацията им", сподели Георгиева.

Премиерът Николай Денков посочи големият капан пред кметовете и отправи призив към местната власт във връзка с инвестиционните проекти по приоритети и направления/обекти за целено финансиране от държавния бюджет.

„Много е важно да пресечете емисарите. Не е тяхна работа да бъдат вносители на вашите проекти. Това са вашите проекти и ще има процедура и вие ще можете да си ги внесете като вносители на тези проекти", заяви той.

Във форума участваха над 350 представители от 212 общини в цялата страна. За трети път новият мандат на местната власт започва с делово събитие, организирано от НСОРБ, което набелязва възможностите за партньорства между общините и перспективните задачи пред управлението на местно ниво.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.