• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вълчев: Няма да имаме нулева година, дистанционното обучение продължава до 12 април

Вълчев: Няма да имаме нулева година, дистанционното обучение продължава до 12 април

/КРОСС/ За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. За много голама часто от учениците в страната дигиталното обучение стартира ефективно. Разбира се има възможности за подобряване". Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в студиото на „Здравей, България".

„90% от децата използват дигиталното обучение. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри. Някои от тях пък имат телефони, но нямат компютри", каза още той.

„Няма да има нулева година", категоричен бе министърът на образованието.

Запитан дали има възможност за отмяна на матурите, той отговори: „Силно съм обнадежден, че системата за толкова кратко време успя да се мобилизира. Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на дистанционно обучение. Предполагам, че бързо ще се адаптираме и към променени дати, ако се налага. Ако дигиталното обучение е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи промяна на изпитите. Ако продължи и след това, не е невъзможно отлагане". И допълни: „Най-трудно е с учениците в 12-ти клас. В момента обменяме информация с министрите на оразованието на другите страни. Всички са предпазливи да вземат такова решение, тъй като това изисква и съгласуване с висшите училища. Убеден съм, че те също ще отложат приема".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако под дистанционно обучение се има предвид изпращане на мейли от учителите със снимани страници от учебниците, които учениците са прочетат, то тогава България се справя върховно...

26.03.2020 14:58:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.