• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Близо 70 на сто от хотелиерите очакват вълна от фалити

Близо 70 на сто от хотелиерите очакват вълна от фалити

/КРОСС/ Близо 70 на сто от хотелиерите очакват вълна от фалити до края на годината. Това показва проучване, направено след представителите на сектора, собственици и управители на обща база от 17 500 легла. Анкетата е организирана от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) и в нея са участвали представители основно на 4-звездни хотели, те са от цялата страна и покриват всички типове - градски, морски, спа, зимни и други.

Преобладаваща част от представителите на бизнеса очакват индустрията да се върне на нивата от преди кризата за срок от 3 до 5 години. Този отговор са посочили 60 на сто от анкетираните. 26,5 на сто обаче са убедени, че това може да се случи и по-бързо - до две години.

Хотелиерите са категорични, че за по-бързо съвземане на сектора е необходимо да се планира и реализира адекватен маркетинг на дестинацията на международно, национално и регионално ниво (26,8%), да отпаднат тестването и карантината в генериращите за туризма ни пазари (19,5%), да се отменят всички ограничения за работата на хотелите (12,2%), да се обедини браншът (12,2%). По 8,5 на сто от анкетираните твърдят, че за това ще помогнат още масовата ваксинация и редуцирането или опрощаването на данък сгради и такса смет за периодите, през които хотелите не са работили или са работили с намалени обеми.
Над 90 на сто от бизнеса очаква проблеми с намирането на персонал, а 60 на сто са категорични, че ще направят всичко възможно, за да запазят подготвените и обучени служители.

54,9 на сто от участвалите в допитването са песимисти за бизнес средата, но пък всеки трети хотелиер е оптимист. Само 3,7% от респондентите определят мерките за справянето с пандемията като „адекватни и навременни".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма да фалират тези, които перат пари. Сега е момента да ги разпознаят.

01.04.2021 21:46:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.