• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ден на траур в Одеса след руска ракетна атака

Ден на траур в Одеса след руска ракетна атака

/КРОСС/ В резултат на руската ракетна атака срещу Одеса беше повредена гражданската инфраструктура, по-специално пощенските складове, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

По негова информация пожарът е ликвидиран. На околните блокове са нанесени щети - счупени прозорци, врати, предава кореспондентът на БТА Светлана Драгнева.

14 души са пострадали, един мъж е настанен в болница в средно тежко състояние, посочи областният управител.

Втори май е обявен за ден на траур в Одеса и областта за загиналите в резултат на обстрела на града с балистични ракети.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Статията е леко тенденциозна. Руснаците удрят и хотели (в които са се разположили военни), удариха и детска градина( в която имаше щаб на военните, никой цивилен не е загинал), но това не се споменава в традиционната журналистика. А не трябва да е така, пишете и причината за удара, има редовни сводки от Министерството на отбраната на Русия.

02.05.2024 19:38:41

Анонимен

Както разбирам от толкава пострадали само един укропитек е приет в болница. Не става ясно какво е имало в ударените складове. Най-вероятно оръжие, така че това не е гражданска цел, а военна. А ударът съвпада и с годишнината от времето когато укрофашистите изгориха 43-ма и раниха други 250 в същия руски град Одеса. Времето на Зелето и другите идиоти изтече. Време е Русия да си върне Одеса. Слава на Русия.

02.05.2024 14:08:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.