• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Турският вътрешен министър пристига в Одрин

Турският вътрешен министър пристига в Одрин

/КРОСС/ Днес в Одрин ще дойде турският вътрешен министър. Турските медии пишат, че вероятно той ще облети кризисната зона, очаква се и да влезе в т.нар. "ничия земя".

Мерките за сигурност в момента в Одрин са доста засилени. Вчерашният ден беше белязан от сблъсъците, които станаха в "ничията земя". Десетки бежанци бяха ранени, след като полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати. Изстрелите се чуваха и от към турска страна. Това може би стресна турските власти и още рано сутринта новите групи мигранти бяха спирани на пункта, където са разположени силите на жандармерията. Така за кратко време поляните около огражденията се превърнаха в импровизиран бежански лагер. Можеха да се видят хора от различни националности - Сирия, Афганистан и Мароко, например.

Някои решиха да търсят заобиколен път и тръгнаха към полето. Други оставиха багажа си на пътя. Това, което направи впечатление, че през деня турските власти вкараха допълнително техника на военните и жандармерията в кризисната зона. Също така и много често влизаха линейки в кризисната зона.

От вчера турските власти ограничиха достъпа на медиите още повече. Първоначално журналистите бяха помолени да напуснат поляните, където започнаха да се струпват бежанци. В късния следобед достъпът беше ограничен още повече.

На около 500 метра от кризисната зона няма никаква видимост към бежанците. В момента там са струпани доста полицейски сили.

Хората в Одрин разказа, че бежанците по улиците се увеличават. Търговци се оплакваха от кражби. Забелязахме и малки групи мигранти,които нощуват около покрайнините на Одрин. Рано сутрин и късно вечер могат да се видят на места запалени огньове. към момента няма видимо засилване на миграционния натиск край Одрин. По всичко личи, че обстановката се успокоява. Засега хиляди остават блокирани в "ничията земя" и не е ясно каква ще бъде тяхната съдба. Не е ясно и дали скоро тези хора ще бъдат върнати към вътрешността на Турция.

Очаква се може би около 10 часа в Одрин да дойде турският вътрешен министър, който най-вероятно ще направи проверка вътре в кризисната зона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.