• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч

Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч

/КРОСС/ Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30км/ч. Идеята се коментира поради зачестилите тежки инциденти на пътя. По този случай Светослав Васев, експерт в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" коментира пред NOVA, че идеята за 30-километровите в час зони означава в зоните на кварталните карета, там където се движат и автомобили и пешеходци и велосипедисти, инфраструктурата да бъде такава, че да не позволява водачите да нарушават правилата за движение.

„Зона 30" означава не просто поставяне на знак с ограничение, а още инфраструктурни мерки като изнесени тротоари, повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища.

Промяната в пътищата ще се приоритизира посредством анализи. Тези, пътни артерии, които извеждат транспортните потоци трябва да останат с по-високи максимално допустими скорости.

Такива са Цариградско шосе, Ботевградско шосе, Околовръстното и скоростните тангенти, заяви Васев.

Относно натоварените софийски булеварди, на които има движение от всякакъв тип - пешеходци, велосипедисти, автомобили, обслужващ транспорт експертът коментира, че след като бъде извършен анализ на интезивността на движение, т.е. колко автомобила преминават на час, на ден, през нощта, през уикенда и какви пешеходци потоци има, тогава ще се вземе обосновано решение.

Държавна агенция по безопасност на пътищата смята, че би трябвало дори във всички градове максималната допустима скорост трябва да е 30 км/ч. Хората се притесняват, че по този начин ще се увеличат задръстванията, но искам да отбележа, че за отвеждащите артерии това решение няма да се прилага, посочи Светослав Васев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно с коя част на тялото, властта обмисля подобна идея? Съдейки по идеята може да се предположи, че я обмислат със задниците си. Здрав ум не може да роди подобно нещо. Някъде се споменаваше, че в Уелс е въведена подобна скорост. Не напразно уелсците се смята за най-тъпата част от населението на Обединеното Кралство.

19.09.2023 17:15:26

Анонимен

Идиоти дейба. Интелектуални недоразумения. При 30 км/час разрешена скорост, средната скорост на трафика ще падне до 20. Ще се образуват задръствания с много коли и работещи двигатели, което ще доведе до тотално замърсяване на въдуха. Дори да няма задръствания а то ще има, при такава скорост ще има лошо изгаряне на горивото и отново ще се стигне до зъмърсяване на въздуха и съответно скок в белодробните, изобщо респиратолните заболявания. Обричате хората на всичкохтова колкото да кажете, че нещо правите.

19.09.2023 17:10:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.