• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Михаил Околийски, СЗО: До септември трябва да спринтираме мощно с ваксинацията

Михаил Околийски, СЗО: До септември трябва да спринтираме мощно с ваксинацията

/КРОСС/ „Трябва да спринтираме много мощно до септември, в противен случай има рискове от следваща вълна", каза в интервю за БНР доц. Михаил Околийски, експерт в офиса на Световната здравна организация за България.

„Ваксинираните с две дози към днешна дата са само 759 хиляди души, около 10% от българското население. Здравните работници са около 20% ваксинирани", изтъкна Околийски в предаването „Преди всички".

„Очевидно някаква конспиративна теория, някакви послания на недобронамерени към ваксинацията, към науката, към рационалното поведение групи, ги вкарва в много голям риск за тяхното здраве и за здравето на роднините им."

Според Околийски антиваксърите у нас създавали впечатление за много голяма масовост, защото по думите му „имат много кресливи гласове", но всъщност били малка група.

Няма нищо притеснително в това да се таргетират определени уязвими групи, смята Михаил Околийски по повод обявеното от здравното министерство начало на кампания за популяризиране на ваксинацията в ромските общности. Това ще се случва с помощта на ромски медиатори, духовни лидери и шоу звезди.

„Досега Министерството на здравеопазването не се съобразяваше с нашите препоръки, включително да въвлече религиозни лидери лидери на общността", поясни здравният експерт.

Той определи като „изключително тревожен факт" липсата на национална ваксинационна кампания, преди появата на клиповете по линия на кампанията Европейската комисия „Прегърни живота".

Може да се говори за дългосрочна защита от ваксината, каза експертът. По въпроса с починалите от делта варианта на вируса във Великобритания, въпреки че са били ваксинирани, Околийски заяви, че това не значи, че „ваксината не работи".

Липсата на достъп до медицински услуги предизвика двойна смъртност в България по време на пандемията, отбеляза още Михаил Околийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стоян Пенков

Предателите са на всякъде .Добре платении, добре облечени, сладкодумни.Забравят само един факт. В България все още има, и ще има смели мислещи хора .които щеим пречат с лекота да заработват сребърниците .Съответния специалист (представител на СЗО) защо не представи фактите за повишената смъртност след началото на ваксинацията в много страни . Защо не разкаже за четеримата починали пилота ,както и за забраната да летят ваксинирани авиатори заради повишената опасност от тромбози . Аз ще ви кажа .Защото му плащат да не разказва.

25.06.2021 20:28:59

Дирещ

Околийски, Околийски... Спринтираш към нови бонуси от световните фармацевтични ментарджии... Защо не предложиш спринт на държавата към доказано безопасните ваксини, каквато е Спутник V... Но не би.... Там няма аванта...

24.06.2021 20:05:35

Диди

Ще се ваксинирам само с българска,руска или китайска ваксина,СЗО копелета

23.06.2021 15:12:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.