• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Най-добрите заглавия от европейското кино за тази година на Синелибри 2021

Най-добрите заглавия от европейското кино за тази година на Синелибри 2021

/КРОСС/ Десетки празнични събития готвят организаторите на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година ще се проведе за седми пореден път. Програмата предвижда тържествени галавечери на културите на Франция, Испания, Португалия, САЩ, Италия, Дания, Финландия, Унгария, Германия, Ирландия, подкрепени от съответните културни институти и посолства.

Още на 8 октомври в кино "Люмиер", в рамките на галавечер на Италия, ще се състои премиерна прожекция на брилянтната комедия "Книжарница в Париж", режисирана от Серджо Кастелито ("Не мърдай", "Фортуната"). Сценарият е дело на великолепната италианска писателка Маргарет Мацантини, а в главната роля блести носителката на "Сезар" Беренис Бежо.
Изтънченият романс "Сну: Любовната история, която промени Португалия" разказва историята на двама души, които променят облика на португалската демокрация след четири десетилетия диктатура. Премиерата на филма ще се състои на 14 октомври.
С нетърпение се очаква и френската галавечер на 18 октомври във Френския културен институт, която ще бъде съпроводена с прожекция на филма "Събитието" - адаптация по мемоарната книга на Ани Ерно, разкриваща кошмарните й преживявания във връзка с направен аборт през 60-те. Филмът беше удостоен с награда "Златен лъв" 2021 от Международния филмов фестивал във Венеция.

Галасъбитието на Испания е предвидено за 19 октомври и включва премиера на искрящата комедия "Сантиментално", адаптация по пиеса на Сеск Гай. Специален гост ще бъде актьорът Алберто Сан Хуан, отличен с награда "Гауди" 2021 за поддържаща роля.

Програмата продължава с галавечер на Дания на 22 октомври в Сити Марк Арт Център. Зрителите ще присъстват на премиера на биографичната драма "Даниел", адаптация по книгата на Пук Дамсгорд Андерсен. Филмът разказва потресаващата история на датския фотограф Даниел Рю, заловен от ИДИЛ в Сирия през 2013 г. и държан като заложник в продължение на 398 дни.Следва галавечер на Ирландия - чудесен повод да видите покъртителната криминална драма "Кротко с конете" на режисьора Ник Роуланд, адаптация по разказ на Колин Барет от сборника "Young Skins". А на 30 октомври, отново в Сити Марк Арт Център, ще се състои галавечер на финландската култура, в рамките на която ще бъде представена майсторската комедийна драма "Игрите на хората" с режисьор и сценарист Йени Тойвониеми. Докосващ и силно носталгичен разказ за трагедията да останеш вечно млад.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.