• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

5 причини следващият ви телефон да има OLED дисплей

5 причини следващият ви телефон да има OLED дисплей

/КРОСС/ Съвсем доскоро OLED екраните бяха запазена марка предимно за смартфоните във високия ценови сегмент. Със своето невероятно качество на картината и високоефективна употреба на батерията на телефона, OLED дисплеят определено е сред най-важните фактори за крайният потребител, що се отнася до избора на мобилно устройство. С течение на времето, тези качествени дисплеи вече могат да се намерят в по-достъпни смартфони. Motorola е от брандовете, които отделят особено внимание на желанията на потребителите. Фокус за компанията е да направи технологиите достъпни, като пример за това са OLED дисплеите, които стават все по-важни за потребителите – и по отношение на качеството, и на цената.

Защо OLED дисплеят е толкова ключов при избора на смартфон?

От техническа гледна точка, OLED дисплеят представлява технология за излъчване на светлина, чрез използването на органични съединения на въглеродна основа. Под влиянието на електрически ток, тези съединения излъчват ярка светлина. Казано по-просто – OLED дисплеите са бъдещето на телефонните екрани, тъй като носят в себе си подобрения в почти всяка ключова област на мобилното изживяване.

Един от ключовите фактори при OLED дисплеите е, че нямат нужда от външен източник на светлина. Това води не само до много ниска консумация на ток, но и дава възможност за създаване на много по-тънки профили на дисплеите, в сравнение с тези използващи технологията LCD, които се нуждаят от бяло задно осветление.

Неподражаемо качество на картината 

Освен тънкостта и това, че са енергийно ефективни, OLED дисплеите осигуряват и възможно най-доброто качество на картината. В допълнение, могат да бъдат прозрачни, гъвкави или сгъваеми, което със сигурност улеснява направата на различните смартфон дизайни.

Отвъд нещата, видими за очите, като например по-ясната картина на екрана, OLED екраните имат и още предимства, в сравнение с LCD дисплеите, които ви дават 5 причини следващият ви телефон да разполага с OLED дисплей:

1.           Много по-добро качество на картината и по-добър контраст. OLED дисплеите са по-ярки, имат много по-добри ъгли на видимост и позволяват по-висока честота на опресняване.

2.           Използват много по-малко енергия от батерията, за да функционират

3.           Дизайнът им е опростен, което позволява направата на по-тънки екрани

4.           По-лесни са за производство, което позволява да бъдат направени в различни размери

5.           Издържат повече и са по-дълготрайни

Нарастващата достъпност на OLED екраните е страхотна възможност за потребителите да подобрят мобилното си изживяване, наслаждавайки се на кристално ясна картина в смартфоните си.

Напоследък, OLED екраните могат да бъдат открити и в по-достъпни устройства, което е страхотна възможност за потребителите да се насладят на страхотна картина в своите смартфони. Едни от най-важните фактори за потребителите е, че не е нужно да дават огромни суми, за да се сдобият със смартфон, който притежава OLED дисплей. Богатото портфолио на Motorola разполага с устройства, снабдени с тази впечатляваща технология на дисплея. Такива са moto g31, както и попълненията от серията Edge - edge 30 pro, edge 20 pro, edge 20 и edge 20 lite. Последните иновации в портфолиото на марката уверено дават заявка Motorola да продължи да се налага като смартфон компанията, която позволява OLED дисплеят да бъде открит и при по-достъпните устройства, така че да отговори на потребителските нужди.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.