• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

LG отново с доминация в индустрията с изключителна технология при телевизорите

LG отново с доминация в индустрията с изключителна технология при телевизорите

Премиум телевизорите на LG, усъвършенствани с нов OLED панел, подобрена структура на LCD панела, надграден процесор и UX, предлагат още повече размери на екрана през 2021 година

/КРОСС/ LG Electronics (LG) отново поставя стандарта за телевизионната индустрия с най-впечатляващата си премиум телевизионна гама досега, включваща OLED, QNED Mini LED и NanoCell телевизори. Компанията получи наградата на CES® 2021 Best of Innovation Award (модел 48C1), както и няколко други отличия.1 Водещата телевизионна гама на LG е надградена отвътре и отвън с технология и функции като нов OLED панел, нова усъвършенствана структура на LCD панела, която съчетава цветната технология Quantum NanoCell с мини LED подсветка за подобрена точност на цветовете и по-голям контраст, както и усъвършенстван AI процесор, преработен webOS и зашеметяващ нов облик за 2021 година.

Гамата LG OLED телевизори за 2021 г. е най-обширната серия на компанията до момента и включва вълнуващи нови модели, които се предлагат в по-големи размери и се основават на запазената марка на LG с превъзходно качество на картината. Най-новата серия G1 на LG включва OLED evo, следващата стъпка в еволюцията на OLED технологията, която осигурява по-добра осветеност за по-висока яркост и изображения с невероятна яснота, детайли и реалистичен вид.

А що се отнася до върховното изживяване с OLED, LG предлага на потребителите повече възможности отвсякога. Изключителната серия LG C1 може да се похвали с разнообразна гама от опции за размер от 48-инчовата версия, предпочитана от запалените геймъри, до новия 83-инчов модел, който ще привлече всички съседи за кино вечер у дома. Нещо повече, новият Gallery Stand 2 е привлекателна алтернатива на елегантния, прилепен до стената Gallery Design за тези, които желаят по-голяма гъвкавост при планирането на интериора.

Най-новият интелигентен процесор на LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI, обновява работата на последните LG OLED модели телевизори от серията Z1, G1 и C1, LG QNED Mini LED модели QNED99 и QNED95, както и LG NanoCell телевизори модели NANO99 и NANO95. Процесорът използва задълбочено обучение за подобряване на мащабирането, като прави съдържанието от всякакво качество да изглежда перфектно на големите, самоосветяващи се дисплеи. Най-новият процесор на LG разполага с AI Picture Pro, който разпознава екранни обекти като лица и тела3 и прави разлика между преден план и фон, обработвайки индивидуално всеки обект, за да направи изображенията по-триизмерни. Със способността си да открива жанр на съдържание, процесорът α9 Gen 4 допълнително оптимизира качеството на картината, количеството светлина в сцените и заобикалящите детайли в различни среди на гледане.

Освен това, процесорът включва нова версия на AI Sound Pro на LG, която може да се похвали с две основни допълнения за 2021 г. Виртуалното 5.1.2 съраунд звуково смесване осигурява невероятно завладяващо аудио изживяване чрез вградените спийкъри на телевизора, докато автоматичното изравняване на силата на звука осигурява последователно ниво при превключване между канали или приложения за стрийминг - решение на проблем, който отдавна засяга телевизионните зрители.

Най-новите телевизори на LG предлагат изключително интуитивно потребителско изживяване благодарение на актуализираната от компанията webOS 6.0 интелигентна телевизионна платформа. С напълно преработения нов начален екран, както и подобрения в производителността и характеристиките, webOS 6.0 осигурява по-бърз достъп до приложения и по-лесна възможност за откриване на съдържание с още по-персонализирани препоръки. В съчетание с подобреното дистанционно Magic Remote, което включва бързи клавиши за популярни доставчици на съдържание, новата webOS на LG предлага на потребителите възможност за по-лесен контрол и навигация от следващото поколение телевизори на LG и развиващата се система webOS.

Признати от потребители, технически експерти и някои от най-големите имена във филмовата индустрия като най-добрите дисплеи, LG OLED телевизорите продължават да вдигат летвата за качество на изображението. С технологията на самосветещите пиксели на компанията, панелите, представени в гамата от 2021 г., предлагат перфектни черни цветове и са сертифицирани със 100% точни цветове от глобалната агенция за тестване на продукти Intertek.4 В допълнение към ненадминатия цвят и контраст, телевизорите на LG поддържат Dolby Vision IQ и Dolby Atmos®, за да издигнат зрителите на съвсем ново ниво.

LG OLED телевизорите имат репутацията и на най-добрите телевизори както за конзолни, така и за компютърни игри. Те са оборудвани с нови функции като Game Optimizer, време за реакция от 1 милисекунда, ниско забавяне и четири порта, поддържащи най-новите спецификации на HDMI.5 Не само че позволява на потребителите да имат достъп до всички настройки, свързани с играта, на едно удобно място, Game Optimizer е включен във всички телевизори LG 2021 webOS, включително при моделите QNED Mini LED и NanoCell. Така той автоматично прилага най-добрите настройки на картината според вида на играта, независимо дали е шутър от първо лице, ролева игра или стратегия в реално време. За вълнуващи игри на голям екран с изображения без накъсвания, LG OLED телевизорите са съвместими с G-SYNC®, поддържат FreeSync TM Premium и имат променлива честота на опресняване (VRR)6, като могат да се управляват чрез Game Optimizer.

Нещо повече, LG увеличи броя на моделите телевизори, които ще поддържат функции HDMI 2.1 през 2021 г., с подобрен аудио връщащ канал (eARC) и автоматичен режим с ниска латентност (ALLM), които се поддържат в цялата гама. LG QNED90 Mini LED, NANO90 и NANO85 NanoCell телевизорите също ще поддържат променлива честота на опресняване (VRR) за изключително изживяване за любителите на игрите.

А що се отнася до производството, LG има добри резултати със своите OLED телевизори. Панелите, използвани в гамата OLED телевизори през 2021 г., са сертифицирани от базираната в Швейцария Societe Generale de Surveillance (SGS), като имат минимално въздействие върху околната среда, излъчват незначителни замърсители на въздуха, използват по-малко опасни вещества и са изключително рециклируеми. Според резултатите от оценката на SGS, телевизионните панели LG OLED намаляват емисиите на летливи органични съединения (VOC) с повече от 50 процента в сравнение с LCD телевизионните панели със същия размер.

Телевизорите LG OLED също предпазват и очите, без да се нарушава качеството на картината. В допълнение към разпознаването на слаба синя светлина от TÜV Rheinland и сертификат без трептене от Underwriters Laboratories, OLED телевизорите на LG използват първите в света сертифицирани Eyesafe телевизионни панели, които отговарят на изискванията за ниски нива на синя светлина на Eyesafe, американска агенция за здравни стандарти. В действителност тестовете показват, че LG OLED телевизорите излъчват приблизително 50 процента по-малко синя светлина в сравнение с първокласен LCD телевизор с подобен размер.

Създадени да се съчетаят перфектно с новите OLED телевизионни модели, най-новите саундбарове на LG са поредната демонстрация на екологичния подход на компанията към производството. Външността им е направена от рециклирани материали, докато опаковката е проектирана да защитава без използването на панели от експандиран пенополистирол.

„Нашият ангажимент за повишаване на индустриалното ниво и увеличаване на стойността за потребителите са ясно очертани в гамата OLED телевизори на LG през 2021 г.", споделя Парк Хюнг-сей, президент на LG Home Entertainment Company. „С помощта на LG OLED evo, най-модерна ни панелна технология досега, най-новите ни OLED телевизори са в една собствена среда, предоставяйки още един модел на гледане, който е единствен по рода си."

Телевизионната гама на LG за 2021 г., включително самоосветяващите се LG OLED телевизори, новите премиум LG QNED Mini LED и по-завладяващите NanoCell телевизори с опции за свръхголеми размери на екрана ще бъдат представени във виртуалния щанд на LG на CES 2021.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.