• 08 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.8158
 •  GBP / BGN 2.2809
 •  CHF / BGN 2.0705
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 3°C

Излезе третото класиране в УНСС

Излезе третото класиране в УНСС
Остават единични бройки за няколко специалности и в съвместните програми с други университети

/КРОСС/ Излезе третото класиране за образователно-квалификационна степен „бакалавър" и „магистър" - „Право" след средно образование за учебната 2023/2024 година. Резултатите вече са налични на сайта и са достъпни за кандидат-студентите през техните профили. Записването на класираните ще продължи от 25 до 28 юли 2023 г. включително.

„Още преди края на срока за записване след второ класиране приемът на кандидат-студенти, държавна поръчка, беше запълнен", съобщи ректорът проф. д-р Димитър Димитров. В писмо той благодари на преподавателите и администрацията на УНСС за мащабната кандидатстудентска кампания, реализирана през 2023 г.

От дирекция „Учебна дейност" съобщават, че остават единични незаети бройки по държавна поръчка в някои специалности - допълнителният прием на документи за попълване на тези незаети места е от 31 юли до 2 август 2023 г.

Свободни места платено обучение има и в съвместните програми с други университети като „Международни икономически отношения" съвместно с Бургаския свободен университет, „Бизнес икономика с преподаване на английски език", съвместно със Стопанска академия „Д.А. Ценов" - Свищов, както и „Педагогика на обучението по икономика и информатика", „Киберсигурност и електронно управление" и „Компютърна обработка и анализ на данни (Data Science)" съвместно с Тракийския университет - Стара Загора. Лекциите се водят в УНСС, студентите имат право на общежитие и получават диплома, подписана от ректорите на двата университета.
Кандидатстудентската кампания продължава с допълнителен прием в платено обучение, с изключение на ОКС „магистър" - „Право" след средно образование.

„Университетът тази година отчита рекорден брой кандидат-студенти", подчерта ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Според него те са много по-фокусирани в желанията си и избора на университет, защото броят на незаписалите се след класиране студенти е минимален.

Новоприетите студенти се записват със заповед на ректора. Записването се извършва онлайн или на място в УНСС в отдел „Студенти - Бакалавър" (партерен етаж, кабинет 1029-А) и в РЦДО-Хасково - за приетите в Регионалния център за дистанционно обучение.

При онлайн записване заплащането на семестриалната такса се извършва чрез онлайн плащане с банкова карта или по банков път. Ако заплащането е по банков път е необходимо платежното нареждане да се прикачи в приложението за онлайн записване за последващо верифициране. При успешно онлайн записване студентите получават имейл с данни като факултетен номер, поток, група и други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.