• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Андрей Рубльов е сензационната заявка за квалификациите на Sofia Open 2020

Андрей Рубльов е сензационната заявка за квалификациите на Sofia Open 2020

Петима тенисисти с титли от ATP турнири през 2020 г. заявиха участие

/КРОСС/ Андрей Рубльов e изключителното име сред подалите заявка за квалификациите на Sofia Open 2020. Руснакът стана шампион в Санкт Петербург през уикенда срещу друг участник на Sofia Open - Борна Чорич. Титлата бе четвърта за Рубльов през 2020 г. Само той и Новак Джокович имат по 4 трофея от АТП тура през сезона. Същевременно Рубльов се изкачи и до рекордната в кариерата си осма позиция в световната ранглиста. Въпреки триумфа си в Санк Петербург четвъртфиналистът от US Open и "Ролан Гарос" все още не е с гарантирано място в заключителния турнир на АТП в Лондон. Към днешна дата девет играчи са събрани в рамките на съвсем малко над 1000 точки в борба за две места при четири оставащи седмици до края на сезона. Рубльов се стреми към първото си участие в Лондон и се нуждае от всяка точка в актива. Но тъй като срокът за заявки за основната схема на Sofia Open изтече преди седмица, той заяви участие в пресявките. Осмият в света Рубльов също така поиска от организаторите на турнира в София и "уайлд кард" за основната схема на Sofia Open 2020.

Впечатляващи са и останалите заявки за квалификациите в София, в които към момента попадат общо петима, триумфирали с титли от АТП турнири през 2020 г. Сред тенисистите, които ще се опитат да влязат в основната схема чрез пресявките, са 38-ият в актуалната ранглиста Юго Юмбер (шампион в Оукланд през януари), Кайл Едмънд (шампион в Ню Йорк през февруари), Ласло Джере (шампион от неделя в Сардиния), Иржи Весели (шампион от Пуне през февруари), Жил Симон (бивш №6 в света, носител на 14 титли на АТП, два пъти четвъртфиналист в турнири от "Големият шлем"), Яник Синер (четвъртфиналист от "Ролан Гарос"), Мартон Фучович (финалист в София през 2019 г.), Камерън Нори (четвъртфиналист миналата седмица в Санкт Петербург), Франсис Тиафо, Александър Бублик, Йошихито Нишиока и Стефано Травалия.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в основната схема на петото юбилейно издание на Sofia Open. Диего Шварцман, Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим, Душан Лайович, Каспер Рууд, Борна Чорич, Тейлър Фриц, Алекс де Минор, Филип Краинович, Ян-Ленард Щруф, Николоз Басилашвили, Кей Нишикори и Кевин Андерсън успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Забележителното е, че списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в световната ранглиста преди седмица, като сред 19-те попадна и ползващият запазен ранкинг на №14 Кевин Андерсън. Сред потвърдените участници в основната схема има трима финалисти в турнири от "Големият шлем". Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на АТП от близо четири години насам.

Билетите за Sofia Open 2020 (от 7 до 14 ноември в "Арена Армеец") са в продажба онлайн на Eventim.bg, на Grabo.bg и ipass.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.