• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Страните от Г-7 предупредиха да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред

Страните от Г-7 предупредиха да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред

/КРОСС/ Групата на седемте най-развити демокрации (Г-7) предупреди да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред с оглед на войната на Русия в Украйна и все по-голямата настъпателност на Китай, предава ДПА, цитирана от БТА.

"Затова ще се противопоставим твърдо на всякакви едностранни опити за силова промяна на статуквото", каза японският външен министър Йошимаса Хаяши на среща с колегите си от Г-7, посветена на положението в Индийско-тихоокеанския регион. "Ще покажем на света непоколебимата решимост на Г-7 за запазване на световния ред, основан на върховенството на правото."

След работната вечеря снощи първите дипломати от седморката днес продължават консултациите си в японския курорт Каруидзава, префектура Нагано.

Ще бъдат обсъдени китайското дрънкане на оръжие спрямо Тайван и севернокорейските ракетни изпитания, а също и насилието в Судан.

Заседанието на външните министри ще се състои в навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители от Г-7 в Хирошима, Япония, през май. Япония е ротационен председател на Групата на седемте, а в нея влизат още Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия и САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тия продължават да живеят в собствените си илюзии и да се самоизолират.

17.04.2023 11:18:39

Анонимен

Тези дори не могат да се погледнат отстрани. Колко са смешни. И как ще проявят тази решителност. Великобритания има най-нерационалната икономика, Италия и щатите са пред фалит, Германия се деиндустриализира със сташни темпове, във Франция скоро отново ще избухне революция. Същите тези от уж Г-7 не можаха да се оправят икономически само с Русия, а какво ли могат да направят срещу Китай, Русия, Бразилия, Индия, Иран и по-голямата част от арабските страни. Идиоти, които се правят на велики пред тясна и комфортна аудитория. А най-големият им проблем е че си вярват на глупостите. Както казват хората: ... слънцето ще изгрее и без кукуригането на петела ... Времето и истината работят срещу тях.

17.04.2023 10:51:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.