• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Орбан: Европа си играе с огъня, като се включва в конфликта в Украйна

Орбан: Европа си играе с огъня, като се включва в конфликта в Украйна

/КРОСС/ Европейските лидери си играят с огъня, като се забъркват в конфликт в Украйна, който може да доведе до нова световна война. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в сутрешната програма на радиостанция Kossuth.

„Европа си играе с огъня", каза правителственият ръководител. „Не казвам, че европейските лидери вървят към война, но всеки ден те предприемат нови стъпки в тази посока."

„Ние не искахме да участваме в Първата и Втората световна война, няма да позволим унгарците да бъдат въвлечени в световна война за трети път", добави още Орбан.

Той подчерта, че смята за опасни дискусиите на лидерите на Европейския съюз и редица европейски страни „за войната в Европа" и възможността за изпращане на западни войски в Украйна. Според него това може да говори за техните "истински намерения". „Балансираме на ръба на войната и мира", каза Орбан.

Освен това той отбеляза, че конфликтът в Украйна и санкциите срещу Русия са се отразили изключително негативно на европейската икономика.

„Смятам това за много опасно и се тревожа за бъдещето на Европа", каза Орбан.

Отговаряйки на въпрос относно 25-ата годишнина от бомбардировките на НАТО над Югославия, той припомни, че през 1999 г. Унгария току-що се е присъединила към алианса и е трябвало да предостави своите летища за съюзническата авиация. В същото време Орбан, който тогава беше премиер, си осигури гаранции, че Унгария ще остане настрана от конфликта на Балканите. Според него благодарение на това е било възможно да се избегне „война със Сърбия и увреждане на отношенията между двете страни за много години".

Източник: Труд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В България никой не смее да подложи на критика погрешни решения на ЕС, дори когато са се доказали като такива, като закриването на двата напълно годни атомни реактора, за да бъдем приети за членове, а претендираме за свобода на словото. Сега с отказа от евтини руски горива, което предизвика рецесия в европейската икономика. Глупавото участие в една предварително обречена на загуба война.

04.05.2024 12:02:30

Анонимен

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

03.05.2024 18:32:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.