• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

СДВР: Освен блокираните кръстовища снощи, други нарушения на обществения ред не е имало

СДВР: Освен блокираните кръстовища снощи, други нарушения на обществения ред не е имало

/КРОСС/ Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Това заяви на брифинг в СДВР гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция".

"Снощи около 19 часа започна отново събиране на граждани на площад Независимост, които около 21:30 ч. организираха шествие към Орлов мост. Около 22:30 ч. група от Орлов мост са организирали шествие по "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК, като последователно са блокирани кръстовищата на "Евлоги Георгиев" и "Фритьоф Нансен", и бул. "България" и "Черни връх". Блокирането е продължило до малко след 23 часа", допъли тя.

Главен инспектор Стоядинова заяви, че други сериозни нарушения на обществения ред не са установени.

При проведеното мероприятие пред Министерския съвет от протестиращи, са установени две лица, които са били в неадекватно състояние. Едното от тях е било без документи за самоличност и е отведено в районно управление, а другото лице е предупредено и е отведено от района.

От СДВР съобщиха, че сутринта в час пик на Орлов мост е имало 23 палатки, 9 шатри и около 30 човека. На Софийския университет са били поставени 18 палатки, 5 шатри и 12 човека. На площад Независимост палатките са били 7, шатрите 6, а хората - 8.

От дирекцията отново апелираха демонстрантите да се съобразяват с останалите жители на града и гостите на столицата, и да не се възпрепятства тяхното свободно придвижване.

На въпрос на БНТ във връзка с появили се снимки в социалните мрежи, какво правят мъже в униформи на частна охранителна фирма на протестите, главен инспектор Стоядинова каза:

"Извършвали сме проверка преди седмица на подобен сигнал и не е установено участие на охранители от охранителни фирми с лиценз за частна охранителна дейност в протестите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Александър Ресиловски

Спрат ли протестите, без да е паднала Шайката, отмъщението на тези прости, но злопаметни и безскруполни изроди ще е страшно. Първо ще го отнесат президента и по-известните лица на протеста, след това всички присъствали, а после всички подкрепяли протеста, както и техните семейства. Така че протестите не трябва да спират, защото иначе всички несъгласни с ГЕРБ ще бъдат смачкани с особена омраза и ярост, а държавата ще падне в лапите на още по-страшна, тъмна доктатура на бухалката и простащината за още поне десетилетие. А падне ли ГЕРБ, то техните метастази трябва да бъдат изметени от държавните органи и институции незабавно, защото от там те ще вредят и подриват всички процеси в държавата. Каквото и да се говори, България днес е разделена на две – Мутренската Шайка и нейните вярни псета, и на Всички останали, които независимо какви са, са мачкани безжалостно от калния ботуш на #Мутрата. Уви, настъпило е пак време разделно и на знамето пак пише „Свобода или смърт“.

03.08.2020 19:15:51

Предстоящ протест пред канцлерството в Берлин

Наши сънародници ще протестират срещу Борисов този петък /07.08./ от 15,30 до 18.00 ч. пред канцлерството в Берлин.Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на германското правителство за ситуацията в България. През последните 11 г. (през които на власт е Меркел) управляващия ХДС и канцлерката подкрепят безусловно Бойко Борисов, са написали в поканата за протеста организаторите. Целта им е да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел, сътрудниците ѝ и германската общественост към ставащото в страната ни. Това е пореден протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред посолството на РБ, централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси: Липсата на съдебна реформа в България; Срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

03.08.2020 15:50:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.