• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Задържаха мъж след гонка с полицията край Тутракан, откриха боен пистолет, патрони и хладно оръжие в колата му

Задържаха мъж след гонка с полицията край Тутракан, откриха боен пистолет, патрони и хладно оръжие в колата му

/КРОСС/ 39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на Тутракан. При претърсване в колата му били открити боен пистолет, патрони и хладно оръжие, съобщи БНР.

Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура - Силистра.

Предстои привличане към отговорност по два текста от Наказателния кодекс - по чл. 339 и чл. 270, като първият предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Мъжът е бил спрян за проверка по линия на КАТ - Пътна безопасност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил рязко. След преследване е напуснал очертанията на града. Установен е бил в селска нива, в посока село Шуменци. При задържането е оказал съпротива, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

"При претърсване на колата са били установени боеприпаси и автоматично оръжие, което е малко по-специфично. То се води бойно оръжие и по закон физическо лице не може да го придобие".

Пистолетът е "Скорпион", чешки.

Експертизи ще установят използван ли е бил за престъпления. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Мъжът е от Тервел и е с чисто съдебно минало. Ще бъде задържан за срок до 72 часа, като Прокуратурата ще настоява пред съда за мярка "постоянно задържане под стража".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.