• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бивш министър на отбраната: Да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина

Бивш министър на отбраната: Да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина

/КРОСС/ Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина. Това каза бившият военен министър Красимир Каракачанов в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той нарече управляващите „мародери", тъй като договарят по-скъп газ с 35%. „Не е ли цинизъм да кажеш „Ние няма да се поддадем на изнудването", да натовариш българските граждани, да го планираш много хубаво това нещо - 35% ще бъде по-висока цената на газа, КЕВР го казва. Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток - ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете", коментира той.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Каракачанов заяви, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната. „От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб. От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна", допълни той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. „Ако става въпрос обаче да бъркаме в складовете на армията и да даваме продукция от резерва на армията и която е предназначена за Българската армия да защитава България, какво можеш да дадеш?. Затова задавам въпроса - за какво е този дебат, какъв е смисълът?", попита той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Карата никога, не мие бил смпатичен с дсегашните си прояви, но този път е в десятката.

01.05.2022 08:57:04

Анонимен

Този юнак-македонец, по една случайност е прав.

30.04.2022 13:55:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.