• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Днес беше подписан новият Колективен трудов договор (КТД) в „Пирогов”

Днес беше подписан новият Колективен трудов договор (КТД) в „Пирогов”

/КРОСС/ Според заложените параметри Фонд „Работна заплата" се увеличава за лекарите със 7%, а за специалистите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори, кинезитерапевти и др.) и санитарите с 12%.

Договорът, който влиза в сила от 1 май 2024 г., подписаха изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров и председателите на пироговските секции на трите синдиката: КНСБ, КТ „Подкрепа" и "Защита".

Изпълнителният директор на университетската болница „Пирогов" д-р Валентин Димитров изтъкна, че с подписването на новият колективен трудов договор се надграждат подобрените основните трудови възнаграждения спрямо предходния КТД.

Представителите на синдикалните организации посочиха, че и към момента са изпълнени изискванията по НРД, а с новият КТД биват надхвърлени. Така основните заплати в „Пирогов" се отделят от над средните позиции в браншовия отрасъл на здравеопазването и заемат едни от водещите места. Според тях този КТД носи още повече стабилност и дава основа за развитие на работните заплати при добри финансови резултати на болницата. Те благодарят на ръководството на болницата, че прави тези стъпки без да има задължение по нормативен път.

Парите за увеличението на основните трудови възнаграждения няма да окажат негативно влияние върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.