• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Герхард Карнер: България и Румъния трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия

Герхард Карнер: България и Румъния трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия

/КРОСС/ Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС, за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген, съобщи БНР.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген", посочи Карнер.

"Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", допълни той.

Вчера властите в София и Букурещ обявиха постигането на политическо споразумение с Виена за разширяването на Шенгенското пространство по въздух и море през март догодина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както ни цакат със Шенген така ще ни цакат като приемем еврото. Няма равноправие в тази система. Правото е на силния.

30.12.2023 17:03:37

Анонимен

Още ближете на запада оново а те ни го начукват Няма нищо което да ме радва ЕС и НАТО Сега и еврото с Шенген Дьржавата ни е превьрната на колония Тук се изсипва боклука без национални интереси суверенитет и бьдеще Браво на Сьрбия имат си дьржава и политик Сьщо и Турция пак са по напред от нашите гьски Извода е напускаш и кьсаш с тези

30.12.2023 07:26:21

Анонимен

С такъв не се преговаря. Самочуствие на фатмак!

29.12.2023 22:12:50

Анонимен

Толкова ли сме задръстени, та да не посочим виновниците за бежанците. Започнали войните в тези райони. Каквито и да са били режимите на тези страни, но техните народи не ги напускаха. Сега ни ги прехвърлят на нас.

29.12.2023 20:50:20

Анонимен

Предложението за инспекция на австрийските интереси у нас си заслужава. За границата с Румъния- също. Може би трябва да отворим и границите с Турция, Сърбия и Македония и да отворим зелен коридор за бежанци директно към централна Европа. Бежанци има заради несправедливата социално и икономическа политика на бившите империи и на щатите в настоящия момент. Справедливостта налага виновните да си посрещат отговорностите. Нашата вина каква е, че да приемаме бежанци ( не че те се натискат да остават в най-бедната страна в ЕС)?

29.12.2023 20:05:23

Анонимен

Бежанците ги пратете на Меркел /по нейна покана/!

29.12.2023 18:20:30

Анонимен

Кой е тоя Карнер да ни диктува какво да правим?

29.12.2023 18:19:32

Анонимен

Мамини, татини дипломатчета, харвардци и парижани, жал ми е за вас! Всичко по шенгенски провалихте, за сухопътния изобщо не се водят преговори, и австрийците ви се подиграха световно! Сега най-разумно е да се откажем за още 11 години от Шенген и да премахнем, а не - да усилим, контрола на границата ни с Румъния. И да помислим за австрийските интереси у нас!

29.12.2023 18:18:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.