• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Захарова: Председателството на Варшава в ОССЕ нанася удар по сигурността в Европа

Захарова: Председателството на Варшава в ОССЕ нанася удар по сигурността в Европа

/КРОСС/ Председателството на Варшава в ОССЕ всъщност разрушава тази платформа за преговори и нанася удар по сигурността в Европа, като отказва участието на руския външен министър Сергей Лавров в заседание на Съвета на външните министри) на ОССЕ. Това каза пред журналисти във вторник официалният представител на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова, съобщават руски медии.

По-рано полското председателство на ОССЕ съобщи, че е изпратило покана до руската страна за срещата на Министерския съвет в Лодз на 1-2 декември, като те са изпратени до всички делегации на страните-членки на ОССЕ. В края на миналата седмица стана известно, че полското външно министерство отказа да влезе в републиката на делегацията на Руската федерация, ръководена от Лавров.

"Днес полското председателство всъщност унищожава тази платформа за преговори, когато физически не позволява на делегацията да участва и да говори. Това за първи път ли го виждаме в последно време? Не. По същия начин нашите т.нар. бившите американски партньори правят всичко, за да ограничат физическото ни присъствие като цяло на редица форуми", добави още Захарова.

Захарова обясни, че Полша, като страна, председателстваща ОССЕ, трябва да осигури еднакви условия на труд за всички страни членки.

„Полша вече нанася удари по самата система на организация, по отношение на сигурността и сътрудничеството в Европа. В края на краищата именно тази организация, въпреки че формално няма собствен устав, изглежда по-скоро като платформа за преговори, но се е утвърдила като организация в политологичния дискурс", заяви Захарова.

Захарова припомни, че ОССЕ е създадена като своеобразна възможност за държави с различни възгледи и дори идеологии да водят диалог по сложни въпроси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.