• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

В Софийската митрополия се състоя викторината за ученици "Под знака на Възкресение Христово"

В Софийската митрополия се състоя викторината за ученици "Под знака на Възкресение Христово"

/КРОСС/ С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит в Софийската света митрополия се състоя празничното състезание - викторина "Под знака на Възкресение Христово". Това съобщиха от Софийската митрополия.

Състезанието, което се организира за втори път, се проведе в залата "Екзарх Стефан" в сградата на митрополията и в него се включиха деца от първи до четвърти клас, изучаващи "Религия - Православие" на територията на Софийската епархия. Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, приветства малките християнчета и им пожела успех в надпреварата, а състезателните моменти да бъдат за радост и забавление.

Тази година отборите имаха свои имена, които бяха определени от техните ръководители на случаен принцип. Викторината се състоеше от четири кръга - по един за всеки от класовете, а оценители на състезанието бяха епископ Поликарп, Милена Йоцова и Велина Андонова. Във викторината се включиха ученици от: Основното училище (ОУ) "Евлоги Георгиев" в Дупница, с преподавател Живка Мантаркова - отбор "Книжовник"; Началното училище "Архимандрит Зиновий" и ОУ "Христо Смирненски" в Радомир, с преподавател Лидия Блажкова - отбор "Любомъдрие"; Средното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Сливница, с преподавател Жени Методиева - отбор "Благовестител", и деца от 39-то Основно училище "Захарий Круша"в София, с преподавател Екатерина Дочева - отбор "Просветител".

Водещи на състезанието бяха шестокласничките Славяна и Виолета, а поздравление към присъстващите поднесоха със своите изпълнения Никол Николаева и Екатерина Борисова от Сливница, Никола Симеонов и Юлия Вукова от Дупница. В продължение на два часа учениците редяха пъзел-икона, подреждаха правилно думите на тропара Възкресение Христово, отговаряха на въпроси, свързани с Тайната вечеря, с Гетсиманската градина и с празника Възкресение Христово.

В края на състезанието Белоградчишкият епископ Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Най-бързи, сръчни и изчерпателни се оказаха децата от отбор "Книжовник". В края на викторината владиката благодари на децата, поздрави всички организатори, ръководители, родители и участници в празничното състезание, и им пожела душевно и телесно здраве, преуспяване в учението и духовните трудове. От името на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит епископ Поликарп благослови присъстващите и награди всички участници с грамота и подаръци.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.