• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Румен Овчаров: Упражнението с държавните бензиностанции е безсмислено

 Румен Овчаров: Упражнението с държавните бензиностанции е безсмислено

/КРОСС/ „Самото упражнение до голяма степен е безсмислено. Безсмислено, в смисъл от гледна точка на целите, които се залагат за него". Това е мнението на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров от БСП по въпроса за намесата на държавата в пазара на горива. „В момента в България има, ако не ме лъже паметта, над 3 400 бензиностанции. Какво ново ще допринесат още стотина, плюс още толкова разни ведомствени, малки и т. н.? Ще станат 3 500 и изведнъж конкуренцията ще се повиши? Чисто количествено, нищо няма да се промени", на мнение е Овчаров. „Слушам вицепремиера за данъчните складове. Данъчните складове в България наистина са собственост, над 70 процента на една група. Заедно с още няколко от големите играчи на пазара, те стават над 90 процента собственици. Ако държавата иска да гарантира по този начин възможност за внос на горива, това е може би добър ход. Но няма наоколо рафинерии, които да са с по-висока ефективност и по-високо качество на продукцията си от нашите рафинерии. Така, че и от тази трънка, според мен, кой знае какъв заек няма да изскочи", каза Овчаров, в отговор на въпроса за ползата от намесата на държавата в търговията с горива. Той коментира и въпроса за избора на нов председател на БСП. „Въпросът е, че БСП четири пъти на своите най-големите форуми, на конгрес, иска да избере лидера си на общопартиен избор. Въпреки това, в момента върви съпротива срещу прекия избор, от страна на лагера на тези, които си мислят, когато свикат конгрес и използват, така да се каже „баронското" разпределение на влиянието си в конгреса, качват цената си. Ако това се случи в цялата партия, влиянието на тези „барони" отива по дяволите, затова те са и против. Много от хората, разбира се, са против по други съображения. Но искам да им кажа и на едните, и на другите, ако те се опитат и отново ни вкарат в сценария „от скандал в скандал" или в сериала, както беше миналата година, то няма да има никакво значение кой ще бъде председател на партията в една такава скандална кампания", заяви Румен Овчаров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Голяма паника настъпи само като се зачу за държавно участие. Капитализмът не ще да го допусне.

27.05.2020 08:55:00

Анонимен

Много странна е идеята за търговски дружества по закон без печалба! А болниците са търговски дружества! Изобщо някаква странна икономическа логика и практика има в нашата държава.

23.05.2020 22:53:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.