• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

9 загинали и десетки ранени след силното земетресение в Пакистан и Афганистан

9 загинали и десетки ранени след силното земетресение в Пакистан и Афганистан

/КРОСС/ Най-малко девет души са загинали и десетки са пострадали след силното земетресение в части от Пакистан и Афганистан тази вечер, предаде ДПА, като се позова на длъжностни лица.

От отдалечените райони постепенно започнаха да пристигат съобщения за степента на разрушенията, но на сутринта ще има повече данни за щетите.

Земетресението с магнитуд 6,5 с епицентър в планинската верига Хиндукуш в Афганистан е ударило около 22 часа местно време и е принудило хората да напуснат домовете си.

Трусът е бил с дълбочина 187 километра, съобщи сеизмологичният център на САЩ. Според данни на метеорологичната служба на Пакистан той е било с магнитуд 6,8.

Сред загиналите има и деца, съобщи националната служба за извънредни ситуации. Агенцията каза, че най-малко 30 души са пострадали. Най-много загинали има в отдалечения северозападен регион на страната, който граничи с Афганистан.

Извънредно положение е обявено в повечето планински региони в провинцията Хайбер Пахтунхва, в която са нанесени повече щети според местни длъжностни лица.

Министърът на националните служби по здравеопазване, регулация и координация на Пакистан Абдул Кадир Пателна нареди на властите да обявят извънредно положение в болниците в Исламабад.

Премиерът Шахбаз Шариф нареди на службите за извънредни ситуации да се насочат към отдалечените региони възможно по-скоро, заяви канцеларията му.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.