• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Европейският пакт за климата събра предприемачи от България с проекти в подкрепа на по-зелен свят

Европейският пакт за климата събра предприемачи от България с проекти в подкрепа на по-зелен свят

/КРОСС/ Наскоро провелото се събитие “Entrepreneurship for climate neutral future”, част от дейностите на Европейския пакт за климата в България, събра на едно място десетки предприемачи и граждани, които се интересуват от зеленото бъдеще на страната. Събитието се организира от Cleantech България - координатор на Европейския пакт за климата в България. Срещата представи полезните съвети и ноу-хау на хора изминали пътя на промяната.

Посланиците на Климатичния пакт у нас разказаха подробно как техните собствени начинания успяват да създават положителна тенденция за трансформация. На събитието бяха инфлуенсърът Рада Бонева, психологът Ирена Петрова, инициатор на проекта “Храна за земята”, както и съоснователят на платформата за храна FoodObox Джейн Димитрова. Всяка от тях представи своите проекти и начините, по които влияе на аудиторията си и на хората около себе си, да правят осъзнат избор и по-лесно да живеят по екологично съобразен начин.

Втората част на събитието се проведе под формата на дискусия, където идеята за технологиите като носител на зеленото бъдеще бе категоричен фаворит на всички запитани за това, как светът може да достигне до живот без отпадъци. Сред интересните отговори на присъстващите се открои активното поощряване на навиците за екосъобразен начин на живот, които трябва да започнем да развиваме веднага.

Разделното събиране на отпадъци и рециклирането също излязоха на преден план според мнението на участниците в дискусията, като част от начините да бъдем по-отговорни към природата, а ролята на държавата и поощрението към всеки гражданин се откроиха сред стимулите, които да помогнат за по-бърза реализация и висока ангажираност на обществото.

Интерес предизвика и изказването на ученичка от местна гимназия. Тя изрази колективното желание на своите съученици и приятели за нуждата от добавяне на информация за климата и климатичните промени в учебната програма. Това, както и желанието на всички присъстващи да намерят правилния начин за постепенна и устойчива промяна, стои в основата на инициативата на Европейския пакт за климата, която насърчава гражданите към все повече малки стъпки в ежедневието им, което да доведе до осезаема промяна за цялото общество.  

Ако не желаете да получавате информация свързана с Европейския пакт за климата, можете да изпратите отказа си като отговор на този имейл.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.