• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив

Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив

/КРОСС/ Големият строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив предстои да спре, докато текат обсъжданията на неговата целесъобразност.

Това предложи днес кметът на града Здравко Димитров и неговия екип. Предложението ще се дебатира на утрешната извънредната сесия на Общинския съвет.

За да не се затруднява трафикът, по време на престоя, движението до Водната палата ще бъде възстановено. До момента на изпълнителя са изплатени близо един милион лева, съобщи заместник-кметът Пламен Райчев.

От общинската администрация признаха, че до момента не е предоставена достатъчно публична информация за проекта на гражданите, но в Общинския съвет темата била обсъждана многократно.

Кметът Димитров е категоричен, че проектът не застрашава сградите в района, но може да бъде коригиран, ако нуждите на пловдивчани налагат това.

Според главния архитект на града Ахрянов сред пропуските, които предстои да бъдат поправени е непрекъсването на велоалеята на бул. "Марица-юг".

Търси се вариант алеята да бъде свалена покрай речното корито. Проектът ще се коригира от същата фирма, която го е направила. Ако един месец не стига, срокът ще бъде удължен.

Отсечените дървета ще бъдат компенсирани с ново озеленяване. Според инспекторите на РДНСК строителите са работили на алеята, въпреки че разрешение било издадено към този момент само за пътното платно. Констативен протокол на строителната инспекция обаче все още не е получен в Общината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Супер сме

Тази алея е едно препяствие за транспорта Три ленти с крьгова крьстовище след моста Опасно и не облекчава движението Затруднява го още повече Града има 30 булеварда и 300 хил коли Така че там шофирането е като да се движиш в Бомбай Калкута Делхи Джакарта или Исламабад Ориенталско диво и без правила Нямат паркинти има синя зона и копой дебнещи за глоби да си оправят заплатите Това е този град

26.10.2022 06:19:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.