• 14 Авг 2022 |
 •  USD / BGN 1.9016
 •  GBP / BGN 2.3087
 •  CHF / BGN 2.0186
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 15°C

Атанас Панчев: Николай Малинов 20 години укрепва отношенията България-Русия

Атанас Панчев: Николай Малинов 20 години укрепва отношенията България-Русия

Атанас Панчев, член на ИБ на ПП „Русофили за възраждане на отечеството" пред Радио К2

Кой е Атанас Панчев?

Илияна Беновска - водеща по радио К2, представи Атанас Панчев като доктор по културно-историческо наследство, адвокат към САК, директор на издателска къща "Нова цивилизация", издаваща в-к "Квантов преход", член на ИБ на ПП „Русофили за възраждане на отечеството" и водач на листата в 27 МИР Стара Загора. Водещата добави, че Атанас Панчев е препоръчан от проф. Андрей Пантев. Панчев разказа, че преди повече от 20 години с проф. Пантев са създали гражданско обединение "Свети Георги Софийски". В него са участвали акад. Хачо Бояджиев, проф. Николай Василев, Стоян Александров, проф. Огнян Сапарев. Атанас Панчев подчерта, че единствено проф. Пантев и проф. Сапарев, които са били от гражданската квота в листите на БСП, са гласували против членството на България в НАТО, защото на страната не са ѝ нужни военни блокове.


Партията на русофилите

"Защо партията на русофилите?" попита радиоводещата Илияна Беновска за начало на разговора. Атанас Панчев отговори, че ПП „Русофили за възраждане на отечеството" предлага неща, които останалите политически опоненти не предлагат. Панчев коментира, че близо 70 % от българското население е привързано по някакъв начин към Русия. "Аз лично съм роден в Панагюрище - центърът на Априлското въстание. Там повечето хора са русофилско настроени по простата причина, че водачът на Априлското въстание Георги Бенковски, когато вижда, че Панагюрище гори, казва - "аз отворих така ва люта рана в сърцето на тирана, а сега Русия нека да заповяда"" разказа Панчев.


Николай Малинов
"Вашият лидер Николай Малинов е обвинен в шпионаж, а в същото време получи орден Путин" отбеляза Беновска. Атанас Панчев припомни, че Малинов е бил председател на НД "Русофили", което близо 20 години осъществява културни връзки между България и Русия, разпространяване на културно-просветни идеи, изучаване на руски език, обмен на студенти. Панчев отбеляза, че Николай Малинов никога не е имал достъп до секретна информация и обвинението е несъстоятелно.

България - Русия
"Защо има такъв антагонизъм към Русия България? Неолиберализмът ли взима връх?" попита Беновска. Атанас Панчев коментира, че ПП „Русофили за възраждане на отечеството" са против членството на България в НАТО, но нямат против укрепването на връзките между изтока и запада. Той отбеляза, че 6 държави-членки на ЕС са извън НАТО и това не им пречи.


Цената на газта и тока
Беновска даде за пример Германия като един от създателите на ЕС и това не е попречило на Меркел да си прокара "Северен поток" и да заобиколи България, да взима руската газ на най-ниската цена. Панчев обясни, че Германия получава евтина газ, 1 мегават/час електроенергия е 60 евро, а в България е 190 евро. Унгария е сключила договор с Руската Федерация за 290 евро на тон газ, а България купува през борсата за 1300 евро. "Ние сме единствената партия в България, която има сключен договор с Единна Русия - управляващата партия на Путин. След многобройните срещи в Москва ние имаме гаранция, че ние можем да променим нещата във връзка с доставките на газ. Можем да осигурим в пъти по-евтина газ, в пъти по-евтин ток, което е много важно за икономиката на България. Досегашните политици изкарваха Русия враг на България и това ни спъва абсолютно цялата икономика на България. Ние загубихме голяма част от руските туристи, които не идват по нашето море, загубихме руските и арабските пазари и ако българинът преосмисли и реши да гласува за нас - ние можем да изправим икономиката на България на крака" каза Атанас Панчев. Той подчерта, че могат да организират инвестиции от Русия, Китай и други азиатски държави, които искат да инвестират в Европа, но ЕС ги отхвърля.

№ 2 за Николай Малинов и ПП „Русофили за възраждане на отечеството"; Атанас Панчев в Стара Загора
"№ 2 в бюлетината за президент Николай Малинов и вицепрезидент Светлана Костова, както и № 2 за ПП „Русофили за възраждане на отечеството". Аз съм водач на листата в Стара Загора" каза Атанас Панчев. Той разказа, че на територията на Стара Загора са се водили най-ожесточените боеве по време на руско-турската война и там се е провеждал близо 20 години съборът на русофилите на язовир Копринка.
Нарушенията на Конституцията - Кирил Петков, здравното министерство; Специализиран съд; Ваксините
"Напоследък се говори, че имаме бивш служебен министър нарушил конституцията с двойно гражданство. Вашето мнение?" каза Беновска. Атанас Панчев зададе въпроса защо президентът Радев не е проверил това преди да назначи Кирил Петков. "Той няма право да заема такъв пост в служебното правителство. Това се премълчава от медиите, а има нарушение на Конституцията. Тя не е лошо направена, но не се изпълнява. Трябва някой да понесе санкции за ситуацията с Кирил Петков" отговори Панчев. Той коментира, че се лансира по медиите, че Петков и Василев са Харвардски възпитаници и цитира изказване на бившия държавен секретар Джеймс Бейкър - "когато дойдат възпитаниците на Харвард да управляват САЩ, винаги след тях настава криза и има икономическа криза, колапс и след това се налага други да оправят техните каши". Атанас Панчев отбеляза, че в целия ЕС има само една държава, в която има Специализиран съд - Испания - заради терористичната организация ЕТА. Адвокатът подчерта, че никъде в Конституцията не е записано, че трябва да има такъв съд. "Какво правим? Искаме да върнем народния съд ли, извънреден съд да се разправя с политически опоненти?" попита Панчев. Той обясни, че презумпцията за създаване на Специализиран съд е била да разследва корупцията по високите етажи на властта. "Аз не виждам нито един политик с обвинение за корупция, който да е разследван от Специализирания съд. Повечето са политически опоненти" заключи адвокатът. Той отбеляза, че в Конституцията също така е записано, че здравеопазването трябва да е безплатно, но хората плащат здравни осигуровки, плащат допълнително. "Спрямо чл. 29 пише, че не може да се правят медицински експерименти и всичко трябва да е доброволно. Защо задължават хората с този зелен сертификат?" попита Панчев и подчерта, че „Русофили за възраждане на отечеството" е против това, защото всеки има право да вземе решение за себе си, а и освен това ковид сертификатът не помага. "В Беларус и в Швеция никога не е имало пълен локдаун. Заразените и болните в двете държави са по-малко като процент спрямо България, където няколко пъти затваряхме, а сега въведохме зеления сертификат. Това не върши никаква работа. Те искат зелен сертификат, а същевременно самите ваксини нямат сертификат" подчерта Атанас Панчев. Той припомни, че Беновска е направила видео материал за грефеновия оксид във ваксините. Водещата сподели, че материалът е бил принудително свален веднага от ефира с предупреждение, че се нарушават международните здравни закони и информацията в клипа противоречи на приетата за вярна от здравните институции. "Работата на медиите е точно така - да се показва истината. Защо трябва да се ограничава? Да чуем и двете мнение, иначе, какво се получава... борихме се да въведем прословутата демокрация, тя се превърна в неолиберализъм и в един момент ние чуваме едната страна, но не чуваме другата" коментира Панчев.

Панчев подари на "Беновска пита" своята книга за Българското възраждане, в която се споменават български възрожденци, участвали в освободителното движение посредством перото.


Беновска подари на Атанас Панчев една зелена ябълка, защото адвокатът е още "зелен" в политиката, както и Конституцията на Р. България в комплект с българско знаменце. "Ние освен, че сме русофили, сме и големи патриоти. Абсолютно всички, които са включени в нашите листи, са патриоти не по-малко от другите кандидати, които изповядват националистически ценности. Ние имаме много допирни точки с тях, но нашето мото е - България е по-силна с Русия - защото видяхме, че в продължение на 32 години ЕС не донесе повишаване стандарта на живот на обикновения българин" каза Панчев. Водещата подари и книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган. "Д-р Ахмед Доган се явява един вид русофил, колкото и да е учудващо това. Той също иска да има добри отношения между България и Русия" каза Панчев.

"Дано повече зрители и слушатели разберат, че трябва да има равновесие. Идеалите не са само на изток и запад" каза Беновска, а Панчев добави, че равновесието може да се изрази и между материалното и духовното.

Радио К2

***

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.