• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Владислав Панев, ДБ: Изгонването на руските дипломати може да намери своето оправдание

Владислав Панев, ДБ: Изгонването на руските дипломати може да намери своето оправдание

/КРОСС/ Дали да се предприеме нещо по отношение на ултиматума на посланик Митрофанова трябва да се реши след консултации със службите и най-вероятно в изпълнителната власт и председателски съвет на НС. Но е факт, че поне от 10 години се намираме в тежка информационна война, която се води от Русия на целия континент, особено ожесточена е тя в България, както в бившите социалистически страни. Възприемам го като елемент от тази война и трябва да я спечелим, защото залогът е бъдещето на България. Това каза в "Денят започва" Владислав Панев зам.-председател на „Демократична България“.

Изгонването на дипломати или състав на Руското посолство е стъпка, която може да намери своето оправдание, допълни още той.

По отношение на тази информационна война той определи България като "гореща точка" и "фронтова линия" и при това положение мерките в България трябва да бъдат най-силни, каза Панев.

За политическата криза у нас Панев каза, че ако се реализира правителство в рамките на този мандат, то трябва да е с ясна програма и да постигне ясни резултати в рамките на следващите месеци - конкретни мерки за съдебна реформа, квалифицирано мнозинство за промени в Конституцията, промени във Висшия съдебен съвет, конкурентоспособност на българската икономика. Ако се отиде на избори, няма да има парламент поне два месеца. Но ако се формира мнозинство и се излъчи правителство, което не е в състояние да направи нищо, тъй като в парламента няма подкрепа, тогава наистина е по-добре да се отиде на избори, каза още Владислав Панев.

Притесненията от един предсрочен вот са, че кризата ще изкара по-радикални политици на преден план и ще направи много по-трудно съставянето на кабинет. На този парламент все още трябва да се даде шанс да излъчи кабинет, смята депутатът от ДБ.

Според него служебен кабинет няма шанс да извърши кой знае какви реформи в отсъствието на парламент.

За него името на премиера не е толкова важно, а е важно е какво стои зад кабинета и какви реформи ще извърши.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ицо

Панев е като лошо копие на Владо Кузов…

05.07.2022 11:47:39

Марио

ДБ отдавна загубиха своите шансове за успех в политиката.

01.07.2022 22:33:26

Анонимен

прави ми впечатление, че Дб винаги чакат обществените наглси, за да се изкажат, че да заблудят повече хора в своята правота и умения

01.07.2022 14:39:24

Вели

Тоя човек е разбирач по всяка тема, такива специалисти по всичко най ги обичам. Обикновено уж всичко знаят, а реално нищо.

01.07.2022 11:24:41

Анонимен

Отново предизборни глупости. Оказва се че името на премиера не е важно, а системата позволи на Петков да се осере чак до ушите, злоупотребявайки със службите, партньорите и президента. Оказва се, че експулсирането може и да намери своето обяснение. А ако не го намери? А не трябваше ли да има обяснение преди действието? Не може да се вярва на никого, дори да е добър специалист, което не се доказа за ПП и Сие, ако той е кофти, фалшив и лицемерен човек, което се доказа за Петков и много от групичката. ДБ и ПП със сигурност загубиха за дълго правото да присъстват в политиката, просто защото доказаха, че за тях думите закон, нравствиност и етика са празни понятия.

01.07.2022 09:49:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.